HockeyNews
PLUS

Återvänder till Sverige – klar för Nybro

(22771) Radek Muzik / Luleå
Jonas Ljungdahl / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:45

FacebookXWhatsApp

Nybro har tappat två av sina spetsspelare. Nu fyller man på truppen med Radek Muzik, 23, som spelat 154 SHL-matcher i en defensiv roll. 

– Det är en spelare som "kommer till jobbet" varje dag, säger sportchefen Mikael Aaro.

ANNONS

Det har varit en tuff säsongsstart för Nybro. Laget väntar på första segern, bröt med nyförvärvet Matt Berry innan premiären och nyligen valde även Emile Poirier att lämna klubben. 

Mikael Aaro har nu skrivit kontrakt med Radek Muzik, som tidigare spelat för Luleå och Örebro. I SHL:s grundserie har det blivit 133 matcher och 18 poäng. Han har även spelat i Liiga och nu senast i tjeckiska ligan med Plzen, där han inte fick fortsätta efter en tryout. Med Nybro har han skrivit på för resten av säsongen och kan debutera på onsdagen mot Mora.

– Radek är en spelare med hög energi, fysik och en bra arbetskapacitet. Det är en spelare som "kommer till jobbet" varje dag. Han har erfarenhet av spel i Europeiska toppligor vilket såklart underlättar när det gäller att komma in i vårt sätt att spela. Det här är en typ av karaktär som vi har känt att vi behöver få in i laget, säger sportchef Mikael Aaro. 

Han förväntar sig inte någon stor poängproduktion från Muzik.

– Radek har inte varit någon poängspelare tidigare och det förväntar vi oss inte nu heller utan det är en spelare som lyfter sina medspelare genom sin intensiva energirika hockey. Med det sagt är vi fortsatt på jakt efter en mer utpräglad poängproducerande forward. 

– Jag är en spelare som vill vinna varje match och jag kommer alltid att göra allt jag kan för att det ska hända. Det är allt för laget som gäller. Jag gillar att spela hårt och använda min fysik. Mina största styrkor som spelare är mitt skott och att jag är bra på skridskorna, säger Muzik, kommer nu göra sin femte säsong i Sverige, och poängterar att han pratar svenska.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln