HockeyNews
PLUS

Stillman lämnar AIK – följer med Blomqvist

Stillman
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Fredrik Stillman har denna säsongen varit assisterande tränare för AIK. Men nu lämnar han, skriver klubben på sin hemsida.

Fredrik Stillman kom till AIK inför säsongen. Redan efter ett år lämnar han klubben och bryter avtalet, skriver AIK på sin hemsida.

– Jag har haft ett fantastiskt år i AIK och tillsammans med en kanongrupp har vi haft ett fint år i klubben, även om slutspelet inte blev såsom vi alla önskade. Tyvärr har det inte funkat på det personliga planet då jag har haft en stor hemlängtan under året som gått. Mitt beslut om att lämna har därför inget med AIK som klubb att göra då jag trivts i själva jobbet, men på det personliga planet har det helt enkelt inte fungerat och det har påverkat mitt mentala mående, säger Stillman till hemsidan.

AIK:s sporchef Niklas Persson säger följande:

– Jag är jättenöjd med Fredriks jobb i AIK Hockey och hade gärna sett en fortsättning. Men efter en tids dialog har vi gått med på att möta Fredrik önskemål om att bryta avtalet och tillsammans med alla berörda parter har vi kommit fram till en lösning som är godtagbar även för AIK Hockey, säger Persson till hemsidan.

Återvänder till HV71

Enligt uppgifter till Expressen följer Stillman med Anton Blomqvist till HV71. Där förväntas han bli assisterande tränare, endast detaljer ska kvartstå.

Stillman har ett förlutet i HV71, för 14 månader sedan fick han och Tommy Samuelsson sparken från klubben. Men trots det ska han nu vara på väg tillbaka.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!