Armalis spikade igen mot serieledarna: "En defensivt jättebra match"

(26780) Mantas Armalis SSK

Publicerad: 25 februari 2023

Peter Cehlárik gjorde sitt första mål sedan återkomsten i Leksand när laget vände 0–1 underläge till seger borta mot tabellettan.
Mycket tack vare en storspelande Mantas Armalis i bortakassen,.
– Vi gör en defensivt jättebra match, sen blir det lite tumult också men det hör väl till, säger Armalis efter segern i C More.

Linus Lindström gav Skellefteå ledningen med 1–0 i början av den första perioden. Men hemmapublikens glädje blev kortvarig, två minuter senare hade Peter Cehlárik kvitterat matchen i powerplay. Det var 27-åringens första mål i den vitblåa-tröjan sedan återkomsten och med fyra minuter kvar av perioden hade Olle Alsing sett till att bortalaget vänt matchen.

Den andra perioden blev mållös och hemmalaget tryckte på för en kvittering i den tredje perioden. Men närmre än ett skott i ribban kom inte Skellefteå när Leksand höll undan och vann matchen med 2–1, mycket tack vare en storspelande Mantas Armalis i bortakassen.

Leksand tog i och med segern viktiga poängen i kampen om topp sex. Nu är dalalaget bara en poäng efter Frölunda som just nu har den sista kvartsfinalplatsen.

Skellefteå AIK – Leksands IF 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
Mål Skellefteå: Linus Lindström
Mål Leksand: Peter Cehlárik, Olle Alsing
Skott: 28–22 (12–7, 6–12, 10–3)