HockeyNews
PLUS

Armalis öppar upp sig – blivit mordhotad

Mantas Armalis
ANNONS

Publicerad: 28 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Efter ett dygn berättar Mantas Armalis nu om händelsen med Olli Palola.

ANNONS

Det var under gårdagens match när Leksand tog emot Oskarshamn som Mantas Armalis fick matchstraff. Målvakten sänkte Palola som senare under kvällen konstaterades ha fått en hjärnskakning.

"Väldigt olyckligt"

Armalis fick under onsdagen sitt straff, fyra matcher avstängning och 26 875 kronor i böter.
– Som utfallet blir är det inte speciellt konstigt. Ser man på situationen ser det jävligt fegt ut. Det är ett överfall på en person som är vänd ifrån mig. Sett till det är domen inte konstig alls. Sedan kan man säga vad som helst om disciplinnämnden men de är konsekventa i vad de dömer på och det är utfallet, inget annat. Jag får en spearing i revbenen, blir ilsken och svingar mot en motståndare. Jag träffar väldigt olyckligt och det viktigaste i det hela är att han under omständigheterna mår rätt bra, säger Armalis till Expressen.

Meddelanden från anonyma profiler

31-årigen kontaktade Palola efter matchen.
– Jag bad om ursäkt, jag känner en skam, jag hoppades att det var bra med honom och att det inte var min mening att skada honom. Jag ville markera, jag tyckte inte det var okej det han gjorde, men samtidigt gjorde inte det min akt befogat på något sätt.
Under de senaste dygnet har Armalis fått motta flera mordhot och inte så trevliga meddelanden.
– Ja, det har varit ett och annat sånt meddelande. Det finns väldigt många som är modiga bakom en anonym profil när man skriver till folk som agerar i ett publikt område, då kan man vara väldigt häftig. Men jag förstår att folk agerar känslomässigt och att de vill visa stöd för honom eller deras lag, det är inte konstigt – för det ser jävligt illa ut, säger han.
Dalamålvakten vet inte om han kommer ta hoten vidare till polisen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln