HockeyNews
PLUS

Anledningen till att Högberg inte kom till spel

Högberg
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Marcus Högberg har skrivit NHL-kontrakt. Han tränar fortfarande med Linköping och förbereder sig inför nya säsongen. Han missade även Linköpings slutspel. Något han pratar om till Corren.

ANNONS

Det är med NHL-klubben New York Islanders som Högberg har skrivit på. Därför lämnar han nu Linköping.

– Jag uppskattar väldigt mycket att jag fortfarande får träna med LHC. Kul och skönt att inte behöva träna själv, säger Högberg till Corren.

Han berättar för sajten att NHL inte var något han hade i tankarna och att han blev chockad över intresset.

– Jag var verkligen superglad att skriva på för fyra nya år med LHC. Men sen hörde agenten av sig och sa att det fanns intresse från NHL. Jag blev jättechockad. Jag var så inställd på LHC och hade inte en tanke på att åka över igen, säger han till Corren.

Högberg säger att han pratade ihop sig med sin familj och att han till slut kom fram till att det var värt att åka över. Målvakten missade slutspelet med Linköping. Nu berättar han till sajten om anledningen.

– Det var lunginflammation. Jag tränade på måndagen och blev sjuk på kvällen med 40 graders feber. Dagen efter tog jag prover och blev inlagd på sjukhus i två dygn med dropp och antibiotika. Det var jobbigt, men jag fick bra hjälp och repade mig ändå hyfsat snabbt, säger Högberg till Corren.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln