HockeyNews
PLUS

AIK:s stora skuld – klubbens svar

AIK
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det är Nyhetsbyrån Siren som rapporterar om att AIK har en stor skuld att betala in, och att klubben måste ha gjort detta innan 14 april.

Nyhetsbyrån Siren rapporterar om att AIK har fram till 14 april på sig att betala in 1,7 miljoner kronor. Annars kan det bli så att Kronofogden kan ge sig in i det hela.

De 1,7 miljoner kronorna handlar om en skuld till Tillväxtverket. Nu är det Kammarkollegiet som har tagit hand om ärendet efter att första slutdatumet redan varit.

Under coronapandemin fick klubben ett korttidsstöd och det är just det stödet som skulden grundar sig i. AIK blev en av de klubbar som skulle få betala tillbaka stödet.

AIK:s VD Anders Olson säger följande till AIK:s hemsida:

– AIK Hockey fick besked och beslut om Tillväxtverkets återbetalningskrav av korttidsstöd i februari tidigare i år. Alltsedan dess har AIK Hockey inväntat skrivelse och besked från Kammarkollegiet om att kunna diskutera en avbetalningsplan. Den skrivelsen mottogs i dag och AIK Hockey har nu kommit överens med Kammarkollegiet om en längre avbetalningsplan som AIK Hockey har att förhålla sig till och kommer att kunna hantera, säger Olson till hemsidan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!