HockeyNews
PLUS

AIK förlorade – åtta spelare stod över

puff matchj
Bildbyrån

Publicerad: 28 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Timrå slog Björklöven, Almtuna slog ett decimerat AIK och två matchstraff delades ut i länsderbyt mellan Oskarshamn och Kalmar.

Här sammanfattar vi onsdagens tre träningsmatcher för lagen i SHL och Hockeyallsvenskan.

ANNONS

Lövens talang höll nere siffrorna

Melker Thelin stod för en fin match för Björklöven i SCA-cupen mot Timrå. Den unge målvakten räddade 30 av 33 skott och fick göra flera starka prestationer då Timrå hotade.
Så pass att Löven-tränaren Björn Hellkvist röt ifrån.
– Det var fruktansvärt dåligt och rörigt framför egen kasse. Blev irriterad. Framförallt på mina backar, sade han efter matchen i Expressens sändning.

Umelaget spelade upp sig och matchen blev jämn mot slutet, men Timrå höll undan.
– Bra match, Björklöven är ett riktigt bra lag. Vi hade häcken full, sade Timrås tränare Olli Jokinen, som även lyfte fram kemin mellan Oliver Kapanen och Jonathan Dahlén.

De två samarbetade till det riktigt snygga tredje Timråmålet.

Björklöven–Timrå 2–3
Målskyttar Löven: Maxime Fortier, Fredrik Forsberg.
Målskyttar Timrå: Maximilian Eisenmenger, Elmeri Eronen, Oliver Kapanen.

AIK föll – saknade åtta spelare

AIK kom till spel på Hovet utan en rad spelare. Tom Hedberg, Eric Norin, Jordy Bellerive, Macoy Erkamps, målvakten Jonathan Stålberg samt Gerry Fitzgerald saknades. Dessutom har som bekant inte Scott Pooley anslutit till laget ännu, och lagets andra målvakt Victor Brattström valde att vakta båsdörren.

Det gjorde att AIK istället plockade in fem juniorspelare, bland annat målvakten Simon Carlsson, född 2005, och forwarden Elliot Sigrell, född 2006. De skulle spela en viktig roll, på varsitt sätt.
Sigrell gav AIK ledningen med 2–1 i den andra perioden, som hemmalaget dominerade klart efter en jämnare första.
– Fin pass av ”Åke” (Simon Åkerström), sen hann jag inte tänka så mycket. Försökte bara sätta den. Kul att den gick in, sade Elliot Sigrell i Expressens sändning, och sade sedan att målet är att slå sig in i A-laget.

ANNONS

Han fanns med i laguppställningen i nio matcher förra säsongen.
– Det är ett stort steg från J20. Det är väl svårt, men jag får sikta på att få fler matcher än förra året och jobba mig in i laget på det sättet, sade han. Tidigare AIK-spelaren William Eriksson avgjorde matchen i tredje perioden med ett skott som olyckligt styrdes in under benskyddet på Simon Carlsson, och Uppsalalaget vann.

AIK-Almtuna 2–3
Målskyttar AIK: Oskar Magnusson, Elliot Sigrell.
Målskyttar Almtuna: Oliver Kandergård, Jacob Grönhagen, William Eriksson.

Två matchstraff i Oskarshamn

Oskarshamn slog Kalmar i en match som blev stökig och stundtals ful. Kalmar åkte på två matchstraff – en knätackling från William Eckmyhl på IKO-forwarden Liam Hawel, och Erik Thorwalls delade ut en rejäl tackling farlig vid sargen på Zion Nybeck.
Senare i matchen var det omvänt då Axel Landén sänkte Kalmars Carl-Johan Lerby med en tung tackling, som dock inte renderade i utvisning.
56 utvisningsminuter totalt för Kalmar, men Oskarshamn lyckades bara göra ett PP-mål, vilket irriterade tränaren Björn Karlsson efteråt.

Oskarshamn–Kalmar 3–1
Målskyttar Oskarshamn: Zion Nybeck, Erik Bradford, Niclas Burström.
Målskytt Kalmar: Valdemar Johansson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln