AIK

Publicerad: 27 mars 2024

Måstematch för att hålla liv i säsongen.
Då föll AIK med 3-1 mot Mora. –

Efter två raka förlängningsdraman som slutat i förlust var AIK tvungna att vinna match fem i Mora.

Då fick man en tuff start. I powerplay kunde William Pethrus turligt ge hemmalaget ledningen med ett skott som studsade via en spelare och in över Tobias Normann i AIK-kassen.

– Jag vet inte vad som hände. Pucken står upp och jag tänker att jag smäller på och så studsar den via magen och in. Det ska studsa med lite i bland, säger målskytten till TV4 i periodpausen.

Tidigt i den andra perioden ökade hemmalaget på sin ledning genom Henrik Eriksson och 2–0 var också resultatet efter två perioder.

AIK låg på för en reducering i den tredje perioden och efter mängder med chanser skulle den till slut komma. Med 3:54 kvar på klockan låg pucken lös framför mål och Arvid Degerstedt kunde trycka in den och skapa nerv i matchen.

Stockholmarna tog ut målvakten i hopp om kvittering, men närmre än så kom man inte. I stället kunde Mora göra 3–1 i tom bur, därmed är säsongen över för AIK.

För Mora väntar semifinal mot antingen Djurgården eller Brynäs.