HockeyNews
PLUS

AHL-meriterad forward klar för Hockeyallsvenskan

Evan Weinger
Foto: CHL.com

Publicerad: 14 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Evan Weinger, 27.
Där har ni Oskarshamns senaste nyförvärv.
– Evan är en spelare som passar bra in i vårt lagbygge, säger sportchef Oscar Alsenfelt.

Oskarshamn fortsätter sitt bygge efter SHL-degraderingen. Nu har klubben gjort klart med sin elfte forward inför säsongen. Det rör sig om AHL-meriterade Evan Weinger som närmast ansluter från Vienna Capitals i Österrike.

– Evan är en spelare som passar bra in i vårt lagbygge. Han har en fantastisk skridskoåkning och skapar mycket med sin fart genom mittzon. Bra kille med lite erfarenhet av Europa redan. Han vill till en proffsig organisation där han kan bli bättre och han vill spela högre upp, precis som vi, säger sportchefen Oscar Alsenfelt i en kommentar på klubbens hemsida.

Det var 27-åringens första hela säsong i Europa, men tidigare har han även gjort nio matcher i finska högstaligan.

– Jag vill vara i en organisation som erbjuder en stöttande miljö som förser mig och min familj med de redskap som vi behöver. Vi har hört mycket gott om IK Oskarshamn och vi älskar att hela föreningen står för en stark familjementalitet, säger Evan Weinger.

Den gångna säsongen blev det 33 poäng på 46 matcher i den österrikiska högstaligan. Den högerfattade forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med IKO.

– Jag skulle beskriva mig själv som en ”speedy power forward” som forecheckar hårt och hjälper mig själv och mina lagkamrater att skapa målchanser. Jag använder även min snabbhet i penalty kill. Vi sidan av isen är jag en lugn person som älskar att bidra med positivitet till rummet. Jag gillar att knyta band till mina medspelare och tror att det hjälper att bygga bra kemi på isen, säger han själv.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln