HockeyNews
PLUS

AHL-back klar för Malmö: ”Mycket intressant”

(31817) Lassi Thomson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Han valdes i förstarundan av NHL-draften 2019.
Nu är Lassi Thomson klar för Malmö.
– Lassi är en mycket intressant och spännande högerskjutande back i en bra ålder, säger Malmös sportchef Björn Liljander i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Det har spekulerats en tid och nu står det helt klart att Lassi Thomson, 23, väljer att återvända till Europa för spel i Malmö Redhawks. Backen har tillhört Ottawa Senators organisation de senaste säsongerna och har mestadels huserat i AHL.

– Lassi är en mycket intressant och spännande högerskjutande back i en bra ålder. Han är mobil på skridskorna, lugn med pucken och har ett tungt skott från blålinjen. Vi är mycket glada över att Lassi kommer till oss för att fortsätta utvecklas som spelare och ta sitt spel till nästa nivå, säger Malmös sportchef Björn Liljander i en kommentar på klubbens hemsida.

Lassi Thomson valdes som nummer 19 totalt i NHL-draften 2019, men det där riktigt genombrottet har inte kommit på andra sidan atlanten. Nu ser han fram emot att få en nystart i Sverige.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Malmö. Det här blir en nystart för mig i en ny organisation som jag har hört många bra saker om. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla, säger han.

Lassi Thomson har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Mina förväntningar är såklart höga. Jag vet att laget inte tog sig till slutspel förra säsongen, så att ta sig dit är en stor grej. Det viktigaste för mig är att hjälpa laget att vinna och bidra med mina erfarenheter, säger Lassi Thomson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln