HockeyNews
PLUS

Kempe: ”Det är min familj – det kändes i mitt hjärta”

Adrian Kempe
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Adrian Kempe har sin bästa säsong bakom sig borta i NHL.
Men vid sidan av isen har han också tvingats se brodern Mario Kempe utsättas för hat efter att han lämnat Luleå under uppmärksammade former.
– Det har varit tufft för honom, säger Adrian Kempe till Expressen.

ANNONS

Adrian Kempe har öst in mål och poäng i Los Angeles Kings den här säsongen. Till slut landade han på 75 poäng på 77 matcher och det var 27-åringens bästa säsong någonsin.

Den äldre brodern Mario Kempe har inte haft det lika lätt. Under uppmärksammade former lämnade han Luleå mitt under säsongen efter att ha vantrivts.

Något som skapade starka reaktioner i supporterleden. Under en match mot Färjestad svarade de med en banderoll där det stod: ”Som en hora suger du ut pengar och bespotta vårt emblem – Må dina knän förevigt ge dig problem – Mario Kempe - persona non grata /CB15”, stod det.

– Det var jobbigt. Han trivdes inte så bra där, vilket var anledningen till att han ville lämna. Sedan blev det som det blev, säger Adrian Kempe till Expressen.

Vidare berättar han att han stöttat och snackat med Mario på avstånd under den jobbiga perioden.

– Det är min familj, min bror. Det kändes verkligen i mitt hjärta. Jag försökte bara stötta honom och prata med honom om det. Jag försökte säga till honom att inte fokusera så mycket på det.

Mario Kempe avslutade sedan säsongen i Lugano.

– Jag är väldigt stolt över honom. Det har varit tufft för honom under de senaste säsongerna, med de skador han haft. Det har varit jobbigt för honom. Jag har försökt hjälpa honom i det och han är stark mentalt. Jag är väldigt glad över det.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln