HockeyNews
PLUS

Abbotts första ord: ”Kunde inte tacka nej”

Chris Abbott
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:59

FacebookXWhatsApp

Chris Abbott lämnar HV71 för ett NHL-jobb i Carolina Hurricanes efter säsongen.
Nu har han uttalat sig om beslutet.
– Hade jag vetat i våras att den här möjligheten skulle dyka upp så hade jag inte hoppat på HV-uppdraget, säger han till Jönköpings-Posten.

ANNONS

Chris Abbott skrev på ett treårskontrakt med HV71, men lämnar klubben redan våren 2025 för att ta plats i ledningen hos NHL-klubben Carolina Hurricanes. Enligt Abbott själv var det ett svårt beslut att ta, och han är medveten om att det kan skapa besvikelse bland HV-fansen.

– Jag känner mig såklart exalterad för möjligheten men jag inser samtidigt att det här kommer göra folk besvikna. Jag känner också en stor lojalitet och respekt för HV71 och det var inte helt lätt att ta det här beslutet, säger Abbott till JP.

Abbott, som kom till HV71 med ambitionen att lyfta laget från botten av SHL, har talat om långsiktighet under sin tid i klubben. Men när erbjudandet från NHL kom kunde han inte tacka nej.

– Hade jag vetat i våras att den här möjligheten skulle dyka upp så hade jag inte hoppat på HV-uppdraget. Min tanke var alltid att stanna här under en längre tid men nu fick jag den här chansen och då kunde jag inte tacka nej.

HV71 har nu påbörjat arbetet med att hitta Abbotts ersättare.

– Det är väl aldrig ett bra tillfälle att byta person på den här rollen, men samtidigt är det kanske inte den sämsta tidpunkten heller. Jag är kvar i rollen nu och jag jobbar hårt för att förbättra laget både på kort och lång sikt, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln