HockeyNews
PLUS

Abbott lämnar HV71: "Svårt"

Chris Abbott
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Chris Abbott kommer att lämna HV71 under våren 2025.

ANNONS

Chris Abbott blev klar som ny General Manager för HV71 med ansvar för hela elitverksamheten i våras. Kontraktet skrevs över de tre kommande säsongerna, men nu meddelar klubben via sin hemsida att Abbott lämnar redan under våren 2025.

Abbott lämnar för NHL-klubben Carolina Hurricanes.

– Jag känner otroligt mycket för HV71 och därför har det varit ett svårt beslut för mig. Samtidigt är det en stor chans att få en ledande roll i en NHL-klubb och den chansen ville jag inte missa. Jag kommer lägga all min energi de här sista månaderna på att HV71 ska vara på en bättre plats än när jag kom hit, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Nu inleds ett arbete för att hitta en ersättare till Abbott.

– Även om det är tråkigt för HV71 att Chris lämnar, så förstår vi vilken möjlighet det är att få en stor roll i en NHL-klubb och vi gläds med honom över det. Samtidigt är jag trygg med att Chris är kvar i klubben till våren och jag vet att han kommer göra sitt yttersta varje dag för HV71 fram till dess han lämnar, säger ordföranden Anna-Lena Isaksson och fortsätter:
– Nu börjar vi ett noggrant arbete på att hitta en ersättare och förhoppningen är att ha klart med en ersättare innan Chris slutar.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.