HockeyNews
PLUS

Aaltonen och Lindström räddade Skellefteå

(5380) Juhamatti Aaltonen
Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2018

FacebookXWhatsApp

Juhamatti Aaltonen är mållös i SHL den här säsongen, Linus Lindström har gjort ett mål.
Tur att de båda spelarna har CHL istället.
Lindström gjorde två mål och Aaltonen ett när Skellefteå spelade 3-3 mot tjeckiska Pilsen i kvällens första kvartsfinal.

– Det är ett bra utgångsläge inför returen, sa Aaltonen i SVT:s sändning.

Trots hemmaplan får Skellefteå vara nöjt med 3-3 inför returen i Tjeckien. Efter två perioder stod det nämligen 0-3 på resultattavlan sedan tjeckerna varit det klart bättre laget i båda perioderna.

– Vi var dåliga i två perioder. Men de bra bra också och pressade oss högt upp i banan. I tredje fick vi igång passningsspelet, fortsatta Skellefteå finländske spelare.

Framförallt var det han själv som kom i gång. Dels genom att skjuta reduceringsmålet till 1-3, men också med ett mycket snyggt pass fram till Linus Lindström 2-3-mål.

Aaltonen har ännu inte spräckt målnollan i SHL i vinter, i CHL har han gjort nio poäng (4+5) på nio matcher.

– Just nu är jag CHL-spelare, inte en SHL-spelare. Men jag hoppas det här gör att släpper i SHL också.

Linus Lindström har gjort ett mål i SHL i vinter, i CHL har han nu gjort fyra sedan han även skjutit kvitteringen till 3-3 med 2.54 kvar av matchen.

– Vi ger oss själva chansen och har skaffat oss ett bra utgångsläge inför returen, sammanfattade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Lika nöjd var han inte vid lagets time out i den andra perioden. Då röt Samuelsson ifrån i båset.

– Vi måste hjälpa varandra istället för att sätta varandra i skiten. Nu trycker vi på reset-knappen, var tränarens tydliga budskap då.

Ett budskap som helt klart gick fram. Speciellt i den tredje perioden då laget var riktigt starkt och helt tog över matchen.


– Vi borde gjort ett mål till, tyckte Aaltonen.


Skellefteå drabbades dessutom av en skada redan i den första perioden. Robin Alvarez tvingades bryta matchen och åka till sjukhus för att röntgas med en befarad fotskada.  


Här kan du läsa mer om CHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!