HockeyNews
PLUS

”Han kommer nog inte vara 13:e forward på torsdag”

Oskar Vuollet
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:12

FacebookXWhatsApp

Oskar Vuollet, 18, fick inleda rivalmötet mot Luleå som 13:e forward.
Då svarade forwardstalangen med att smälla in ett hattrick i Skellefteås vändning.
– Han kommer nog inte vara 13:e forward på torsdag. Absolut inte, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till TV4.

ANNONS

Luleå skaffade sig en tidig 2–0 ledning i Norrlandsderbyt mot Skellefteå, men gästerna skulle inte bara komma tillbaka utan även vända matchen.

Den stora förgrundsfiguren stavades Oskar Vuollet, 18,. Forwardstalangen, som inledde matchen som 13:e forward, slog till med ett hattrick och blev stor matchhjälte för Skellefteå som till slut vann med 5–2.

– Det är häftigt. Han kommer nog inte vara 13:e forward på torsdag. Absolut inte, kommenterade Skellefteås tränare Robert Ohlsson till TV4 om Vuollets superkväll.

ANNONS

Oskar Vuollet reducerade först till 2–1 innan Max Lindholm kunde kvittera för Skellefteå tidigt i den andra perioden. Knappt fem minuter efter kvitteringen satte Vuollet dit sitt andra mål för kvällen, och i den tredje perioden såg han också till att göra 4–2. Max Lindholm fastställde sedan slutresultatet till 5–2.

En oförglömlig kväll för Vuollet.

– Det är svårt att ta in. Det känns bra. De två första målen var grymma passningar av Arvid (Lundberg). Det sista försökte jag vara på rätt ställe, så studsade den fram.

– Jag fick några matcher förra året, men kände jag att jag inte riktigt kom in i det. Nu känns det mycket bättre, säger Vuollet efter matchen till TV4.

ANNONS

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln