17 (!) mål och tre hattricks – sex poäng av Eriksson Ek

(32248) Joel Eriksson Ek
Bildbyrån / skärmdump X / Skärmdump Instagram

Publicerad: 20 februari 2024

CALGARY. Joel Eriksson EK gjorde sex poäng, tre mål och tre assist, i en absolut galen tillställning hemma mot Vancouver Canucks – som innehöll 17 mål!

För första gången sedan 1988 så gjorde två lag sju mål eller fler på färre än 30 skott vardera. Det utspelade sig en total måleufori i Minnesota mellan Canucks och Minnesota Wild.

Joel Eriksson EK gjorde sin poängmässigt bästa match i sin NHL karriär, tre mål och tre assist. Kirill Kaprizov likaså, tre mål och tre assist. Som om inte det var nog så gjorde även JT Miller i Canucks även han ett hattrick och en assist på det.

Senast en match hade tre olika spelare med ett hattrick var åttonde november 1992, Jari Kurri, Luc Robitaille och Mike Donnelly, när L.A Kings slog San Jose Sharks.

Vancouver hade både en 4-1 och 5-2 ledning, efter ett mål av bland annat Elias Pettersson. Men i den tredje perioden kom Wild ut och vände på allt. En period som innehöll hela nio mål. Sju för Wild, som gick från 2-5 till 8-5 och två för Canucks, som var nära på att ta sig tillbaka in i matchen igen efter att Brock Boeser reducerade till 7-8 med knappa två minuter kvar.

Jonas Brodin och Kaprizov skickade in varsitt mål i slutskedet för slutresultatet 10-7 till Minnesota. I och med vinsten är Wild nu bara två poäng ifrån St Louis på sista slutspelsplatsen.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!