HockeyNews
PLUS

HockeyNews.se träffar OEL: "Min roll är förändrad – här är jag inte nummer ett"

(23126) Oliver Ekman Larsson
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 14 april 2022

FacebookXWhatsApp

VANCOUVER. 30-årige Oliver Ekman-Larsson lämnade Arizona för Vancouver efter elva säsonger i den amerikanska klubben.

Den dubble VM-guldmedaljören har inte längre ett C på bröstet, rollen är förändrad men målsättningen är fortfarande att få vinna Stanley Cup.

– Här är jag inte nummer ett. Vi har Quinn (Hughes) som spelat fantastiskt bra. Samtidigt är han en av anledningarna till att jag ville komma hit för att hjälpa honom på hans väg och vara lite mentor, säger Ekman Larsson till HockeyNews.se.


Han är utan tvekan en av våra mest rutinerade NHL-svenskar med spel i OS och två VM-guld på meritlistan förutom att han debuterade för Arizona som tonåring.

Senaste tre åren var han lagkapten för Arizona men när flyttlasset gick till Kanada fick han lämna över bokstaven på bröstet – i Vancouver väntade dock en ny ledarroll som en av lagets assisterande kaptener.

Nu får han samsas med supertalangen Quinn Hughes om speltiden på blålinjen men det var också en av anledningarna till att svensken lockades av en flytt till Canucks.

– Det är klart att det skiljer sig. Här är jag inte nummer ett utan vi har Quinn som spelat fantastiskt bra och han spelat i stort sett hela tiden i powerplay så det är klart att min roll förändrats lite än vad man är van med från Arizona när man varit nummer ett och spelat i princip hur man vill, det är klart att det varit en skillnad. Samtidigt visste jag om Quinn var en av anledningarna till att jag ville komma hit för att hjälpa honom på hans väg och vara lite mentor åt honom och de yngre killarna i laget. Jag trivs jättebra i min roll som jag har nu.

Se hela intervjun med Oliver Ekman-Larsson i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)