HockeyNews
PLUS

HockeyNews.se träffar Kevin Fiala: "Tänkte för mycket på det – då gick det inte bra"

(23323) Kevin Fiala
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2022

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Kevin Fiala bettade på sig själv inför säsongen när han skrev på ett ettårskontrakt – nu sitter han i en guldsits inför nya förhandlingarna.

25-åringen är en av NHL:s hetaste spelare och han har levererat 21 poäng på senaste tio matcherna.

– Tidigare på kontraktsår har jag ibland tänkt för mycket på det och då gick det inte så bra. Nu hoppas jag att lära av det och funderar inte så mycket på det utan jag har bara kul med laget. Sen får det komma när det kommer, säger svenskbekantingen till HockeyNews.se.


25-årige Kevin Fiala drog över till Nordamerika redan som 18-åring.

Åren går snabbt – så snabbt att det kommer lite som en överraskning när HockeyNews.se påminner honom att han gör sin åttonde säsong i USA.

– Jag vet inte om det är så många? Är det så? Det går snabbt, det går jättesnabbt, säger han och skrattar inför en match mot Calgary på bortaplan.

Han draftades i första rundan på elfte plats 2014 av Nashville Predators och det var där han debuterade i NHL – men det är i Minnesota han fått sitt stora lyft och i år har han krossat sin tidigare poängmässigt bästa notering och han är en av anledningarna till att laget nu är en het utmanare inför Stanley Cup-slutspelet.


Foto: Bildbyrån

För ett par dagar sedan gjorde han fem assist i en och samma match och slog nytt klubbrekord samtidigt som det snart väntar nya kontraktsförhandlingar. Inför säsongen bettade han på sig själv och skrev ett ettårigt avtal med klubben och det har visat sig vara ett klokt beslut.
Han är redan uppe i 82 poäng efter 78 spelade matcher.
– Jag försöker inte fokusera på det. Jag har spelat tidigare på kontraktsår och ibland så tänkte jag på det lite för mycket och då gick det inte så bra. Nu hoppas jag att lära av det och jag funderar inte på det utan jag har kul med laget och lever dag för dag, sen får det komma när det kommer.
Se hela intervjun med Kevin Fiala i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)