HockeyNews
PLUS

HockeyNews.se träffar Elias Lindholm: "Vi vet att vi är en av de bästa kedjorna"

(23394) Elias Lindholm
Henrik Sjöberg

Publicerad: 1 maj 2022

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Elias Lindholm har spräckt 40-målsgränsen och han bildar en av ligans bästa kedjor tillsammans med Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk.

Calgary är dessutom ett av NHL:s bästa lag inför slutspelet som drar igång på måndag.

HockeyNews.se har träffat 27-åringen och pratat om jakten på Stanley Cup, vad en individuell utmärkelse skulle betyda och hur han ser på en eventuell återförening i Brynäs innan karriären är över.


NHL-slutspelet är bara några dagar bort och svenskarna i Calgary är en stor anledning till att Flames är en glödhet utmanare.

Rasmus Andersson har spräckt 50-poängsgränsen från sin backplats, Oliver Kylington har fått sitt stora genombrott i NHL och Jacob Markström är en av ligans absolut bästa målvakter.

Samtidigt är Elias Lindholm navet i förstakedjan tillsammans med Matthew Tkachuk och Johnny Gaudreau – trion har alla gjort över 40 mål den här säsongen och det är bara tredje gången i klubbens historia som tre spelare når den siffran under en och samma säsong.

I natt avslutas grundserien och Lindholm är uppe i 82 poäng (42+40) efter 81 matcher och han har chansen att vinna den svenska poängligan som just nu toppas av Tampas backstjärna Victor Hedman, tätt före Filip Forsberg, Lindholm och Mika Zibanejad.

HockeyNews.se har träffat Lindholm hemma i Calgary – se hela intervjun i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)