HockeyNews
PLUS

Gjorde 16 mål – i en defensiv roll: "Han har hjälpt mig – känner mer trygghet"

(23420) Isac Lundeström
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 1 maj 2022

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Isac Lundeström gjorde 16 mål i vinter och totalt 29 poäng – trots att han haft en defensiv roll och varit en viktig pjäs i lagets boxplay.

Den tidigare Luleåforwarden har fått ett genombrott i NHL och nu vill han fortsätta utvecklas och få utlopp för sin kreativa sida.

HockeyNews.se har träffat 22-åringen som är på väg att bli en viktig byggsten i nya Ducks.

– Det är mycket nytt här och det är bara början än så länge, säger han till HockeyNews.se.


Spelare som Trevor Zegras och Jamie Drysdale är framtiden tillsammans med den VM-meriterade svensken Isac Lundeström.

I år har Lundeström fått ett genombrott i NHL, han har haft en viktig defensiv roll i laget med stort förtroende i boxplay men samtidigt har han gjort 16 mål och totalt 29 poäng på 80 matcher varav de flesta har kommit i spel fem mot fem – han har dessutom gjort fyra mål i boxplay.

I fjol skrev han ett ettårigt avtal och klubben ville se mer innan man erbjöd honom något längre än så och den utmaningen har han svarat på den här säsongen.

– Jag vill inte säga att jag varit en poängspelare men ändå lite kreativ när jag varit hemma i Luleå och det är klart att man vill spela mer offensivt men samtidigt är det bara att gnugga på. Fortsätter jag som jag gör kommer chanserna att komma. Det är många som sagt till mig att det är tufft att komma in och spela allt, jag får redan spela mycket boxplay och vara inne på isen när matcherna ska avgöras i slutet, säger Lundeström som samtidigt hyllar lagkamraten Jakob Silfverberg.

– Jag har fått spela mycket med honom och det är hjälpt mig otroligt mycket framför allt på träningar och utanför isen. Jag känner att jag tagit för mig mer i omklädningsrummet och såna bitar som kanske inte är så lätt när man kommer över som 18-åring. Jag känner mig tryggare nu med några år på nacken i alla fall.
Se hela intervjun med Isac Lundeström i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)