HockeyNews
PLUS

Fem heta puckar: " Bra, bättre, Bromé"

(11885) Mathias Bromé
Petter Arvidsson/Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Örebro Hockey kunde under lördagsaftonen dra det längsta strået och bortabesegra Malmö med 2–3 efter förlängning. Vår reporter Andreas Lundskog har listat fem heta puckar från matchen. 

SHL presenteras av:
Mest olyckliga 
Spelet hade bara pågått i cirka 4 minuter in i den första perioden när en olycklig kollision inträffade mellan Örebroforwarden Viktor Lodin och Malmös Jesper Jensen Aabo. Detta sedan Lodin backat längst med sargen i egen zon vilket ledde till att hans bakdel träffade Jensen olyckligt mot huvudet. Malmöbacken föll otäckt till isen och tvingades bryta matchen med en förmodad hjärnskakning. Först och främst vill jag säga att situationen inte var ful på något sätt utan enbart oerhört olycklig. Jensen hade en väldigt låg position i ögonblicket samtidigt som Lodin försökte att skydda pucken. Oerhört olyckligt att följderna blev som det blev där Jensen såg rejält groggy ut när han med hjälp av lagkamraterna tog sig ut i omklädningsrummet. Alla kryatankar går ikväll till Jesper för ett snabbt tillfrisknande.  


En lysande talang 
Under förra veckan kunde den 17-årige stortalangen Helge Grans göra sitt första mål i SHL. Ikväll stod han återigen för en lovande insats med flertalet fina aktioner. Bland annat var han ytterst nära att hitta nätmaskorna efter ett rappt skott i den andra perioden som smet förbi straxt över ribban. Det jag som jag främst imponeras av hos den unga Malmöbacken är hans stora mod och kreativitet. Det syns tydligt att han verkligen har det där lilla extra med ett finurligt spelsinne och tajming. Här har Malmö nog en blivande stjärna som kommer att stråla.   

Örebro bara fortsätter att imponera
Trots att närkingarna idag saknade hela fem ordinarie spelare i laguppställningen så lyckas man ändå dra det längsta strået ikväll. Det är ingenting annat än ytterst imponerande laginsats. Laget har under den senaste tiden hittat tillbaka till sitt energifyllda och aggressiva spel efter formsvackan i december månad. Framför allt imponeras jag av hur just förstakedjan med Bromé, Stoa och Harper bara har växt av uppgiften med en utökad speltid nu med tanke på manfallet och är liksom loket i Örebros segertåg just nu. Som huvudtränare Niklas Eriksson har fått ihop detta lag till en stor lagmaskin. Det är nog inte många lag som vill ställas mot närkingarna i slutspel med tanke på hur svårslagna man är.  

Matchens delikatess
Ojoj vilket mål som Malmöforwarden Johan Olofsson bjöd på fram till 2–2 i slutskedet av den tredje perioden. På helt egen hand lyckades han snurra runt Örebroförsvaret som ett vindkraftsverk och med en backhand av Björn Borg-klass lyfte in kvitteringen bakom en ställd Dominik Furch i Örebromålet. Målet var definitivt matchens delikatess och förde tankarna mer till den högre klassens hockey av den gode Arvikasonen.

Malmöforwarden johan Olofsson bjöd på matchens delikatess med sitt eleganta 2–2 mål i matchen. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

  
Bra, bättre, Bromé 
Örebroforwarden Mathias Bromé bara fortsätter att leverera och klev ikväll fram som isens gigant i matchen. Först var han kyligare än en snöstorm i Sibirien när han lämnades helt ensam med Oscar Alsenfelt och knivskarpt satte upp pucken i krysset bakom Malmömålvakten fram till 1–1 i matchen. Som om inte det vore nog skulle han också på egen hand göra 1–2 under den andra perioden efter att ha lämnats helt ensam i slottet. Karln besitter verkligen ett prickskytte som nog hade kunnat ge plats i det svenska skidskyttelandslaget. Men det är inte bara i poängprotokollet som den 25-årige forwarden sticker ut. I byte efter byte bidrar han med ett väldigt uppoffrande och hårt jobb som betyder så mycket. Jag skulle nog säga att han nästan rent av personifierar denna upplaga av Örebro Hockey med hårt jobb, kreativitet och förmågan att hitta vägar till lösningar. Bra, bättre Bromé helt enkelt.     




Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!