HockeyNews
PLUS

Klasskillnad mellan Djurgården och Brynäs – får det vara så?

(11558) Marcus Högström/DIF-krönika
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 17 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården fick tillbaka lagkaptenen Jacob Josefson och med honom kom ett starkare självförtroende.

På andra sidan stod Brynäs och tittade på. Innan Gävlelaget fullständigt föll samman.

Här behöver Brynäs hitta på något – som blir bestående.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Om det är något jag absolut kommer att komma ihåg från Hovet den här kvällen så är det publikens unisona stöttning till Philadelphia Flyers 23-årige forward Oskar Lindblom, som nyligen fått veta att han har drabbats av en svår sjukdom.


Mitt under matchen avbröts spelet inför en tekning och Brynäsklacken hade förberett två banderoller med orden: ”Kämpa Oskar #96” respektive ”#fuckcancer”.


##Det var rörande och förhoppningsvis kan den förre Brynäsliraren Oskar Lindblom känna den energi och den kärlek som skickades iväg härifrån Hovet i riktning mot Philadelphia, USA.


Brynäs är en högklassig organisation utanför isen och behöver nu höja nivån på Gävles hockeystolthet när det kommer till insamlingen av SHL-poäng.


##På isen var det ett lag som bestämde och ett annat som var – under isen.


Djurgården fick, efter 18 matchers väntan, tillbaka lagkaptenen Jacob Josefson och det var en rejäl knuff i rätt riktning. För med Josefson i det här laget finns det ingen som kan se sig själv i spegeln utan att ha jobbat åtminstone nästan lika mycket som kaptenen själv.


Jacob Josefson kan med gott samvete drämma dit en kvalitetsstämpel på Djurgården, för när han spelar höjs nivån på i princip allting. Som han tekar! Som han skapar målchanser!


Han lirade både i powerplay och boxplay och när Djurgården ledde med 3-0 var det Josefson som i numerärt underläge täckte ett slagskott från VM-guldvinnaren Nicklas Danielsson. Alla i Djurgårdsbåset visste EXAKT hur oskönt det är att få pucken på insidan av benet, men det är sånt Josefson sysslar med när han är på jobbet.


Djurgården hade helt enkelt bara bestämt sig för att vinna mot Brynäs och inledningen proppade först Anton Hedman Brynäsbacken Marcus Ersson i sitt första byte innan nästa ångvält, Henrik Eriksson, delade ut en tung tackling mot en motståndare.


Den inställningen har man saknat lite för ofta under hösten på Hovet och det är när Jacob Josefson är tillbaka i laget som man inser hur mycket han gör det här lagbygget bättre och starkare.


Djurgården har nu i princip den offensiv man vill ha för att kunna jaga ett SM-guld i vår. Backen Jason Garrison vilades för att kunna spela på torsdag och då är backsidan komplett och bra.


Nu håller Djurgården tummarna för att den skadade målvakten Niklas Svedberg ska vara hel till annandag jul. I hans frånvaro gjorde Karri Rämö en ny stabil insats i kassen.


##Brynäs?

##Brynäs?!


Om man börjar bakifrån – för det är redan där sprickorna syns – så märktes det naturligtvis väldigt mycket att de tre backarna Victor Söderström (JVM), Niclas Andersén (skada) och Josef Ingman (skada) var borta.


Söderström är i mina ögon Brynäs bästa back, Andersén ska hålla god SHL-klass med sin erfarenhet och Ingman har i stort gjort en bra första säsong i SHL.

I övrigt är det lite värre. Jonathan Sigalet är en blek kopia av den back han var i SM-slutspelet med Frölunda. Lukas Kilström är för det mesta en bra SHL-back.


Men håller verkligen Alexander Lindelöf måttet? Gör Marcus Ersson det? Eller Niclas Lundgren?


Offensivt har Brynäs, med Anton Rödin tillbaka efter skada, det lag man hade tänkt sig när säsongen startade.


Så är det på någon position Brynäs behöver förstärka laget för att inte hamna i trassel så är det på backsidan.


Djurgården hade 10-0 i skott efter drygt 16 minuter. Och Djurgården vann komfortabelt med 6-0. Så stor skillnad FÅR det inte vara mellan de här lagen.


##Marcus Högström-Brynäs 3-0.

##Bara en sån sak.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!