HockeyNews
PLUS

Han väntas vakta kassen för Frölunda

(8307) Mattsson/Gustafsson
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2019

FacebookXWhatsApp
BLOGG/GÖTEBORG. Johan Mattsson tränade på måndagen, men det tycks ändå som att Frölunda fortsätter med Johan Gustafsson i mål när Djurgården kommer till Göteborg för SM-final 5 tisdag kväll.
Tränaren Roger Rönnberg var som vanligt optimist:
– Nu har vi väldigt, väldigt tydligt hur vi ska spela mot Djurgården.
SHL presenteras av ATG Sport

Fulltaligt på måndagspasset, alla med utom skadade Pathrik Westerholm.

Johan Mattsson, målvakten som skadades i final 3 och missade final 4, var tillbaka i träning, såg ut att gå för fullt men valde att nobba media efteråt.

– Inte i dag, sa han kort.

***

Johan Gustafsson var mer pratglad, berättade att han var nöjd med allt utom resultatet i finalen på Hovet (2–3) senast och sa om känslan att vara tillbaka på isen, snarare än att stå i båset:

– Fantastiskt kul. Det är det här man brinner för, det här man ser framför sig när man kör de tunga passen på sommaren, att få vara med och ha chansen att vinna. Det är stort.

Rönnberg:

– Ett svårt val, båda målvakterna kan vinna matcher åt oss. Är Mattsson inte 100 procent ska ”JG” spela, då behöver vi inte ens fatta beslut.

Men allt talar för Gustafsson, till många Frölundasupportrars stora förtret. Killen från Köping är den store hackkycklingen hos många.

***

Skratt och leenden på träningen, finns det en anspänning så syntes den då inte utåt. Max Friberg sa glatt ja till en spontanfika med C Mores Lena Sundqvist (resultatet i TV-form tisdag kväll) och Jonathan Sigalet sa lugnt:

– 2–2 med två hemmamatcher (om det behövs), vi är i ett bra läge.

Roger Rönnberg slog fast:

– Precis som mot Malmö och Luleå har killarna snabbt lärt sig vad som är viktigast för att bemästra sin motståndare. Nu har vi väldigt, väldigt tydligt hur vi ska spela mot Djurgården.

***

Frölunda tappade 2–0 till 2–3 på Hovet, 2–2 inför tisdagens match i Scandinavium, utsålt sedan länge. Dags för ännu en hockeyfest.

I samband med final 5 kommer Frölundas representanter i det guldvinnande U18-landslaget att hyllas.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!