HockeyNews
PLUS

Backveteranen: ”Inte så mycket att ta ställning till just nu”

(4078) daniel josefsson
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Han har spelat över 350 SHL-matcher och 427 i allsvenskan.

Men var Daniel Josefsson hamnar nästa säsong är oklart.

– Som det är just nu är det inte mycket att ta ställning, säger den 37-årige backen.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Vita Hästen hade en tung säsong, men den avslutades ändå positivt – med att laget höll sig kvar i HockeyAllsvenskan. En som var en bidragande till det var Daniel Josefsson, 37.  Vad som händer till nästa säsong för den rutinerade backen är än så länge inte bestämt.

– Vi får se lite. Just nu är det stilla. Så vi får se hur det blir framåt, och vad det blir av det, säger han.

Men du vill spela vidare?

– Jag har tänkt spela. Sedan ska de passa in givetvis. Vi får se lite hur alternativen ser ut framår, säger han.

– Som det är just nu är det inte mycket att ta ställning, säger Josefsson.

Daniel Josefsson har under karriären representerat nio klubbar i SHL och HockeyAllsvenskan. Här i Leksandströjan. FOTO: Bildbyrån.

37-åringen debuterade i SHL med HV71 säsongen 1999/00. Totalt under karriären har det blivit 366 SHL-matcher och 427 matcher i HockeyAllsvenskan. De fyra senaste säsongerna har Josefsson spelat i Vita Hästen. Den gångna säsongen var han dock klubblös fram till i slutet av november då han skrev på för Norrköpingsklubben igen. Till nästa säsong hoppas han ha klart med någon klubb tidigare än så.

– Jag har ingen ambition att skriva på så sent, utan jag ska helst veta vad jag ska göra tidigare, men man ska aldrig säga aldrig. Först ska jag få ordning på skärskadan jag fick i slutet av säsongen, säger Josefsson.

Hur är det med den skadan nu?

– Det är lugnt, men sedan ska mer veta hur det funkar på is, och det har jag inte testat i dagsläget, säger han.

Josefsson kom som sagt in i Vita Hästen sent, men han fick stort förtroende. 37-åringen spelade 28 grundseriematcher och snittade på dessa 21.43 minuters istid per match – klart mest i laget. I poängväg blev det två poäng i grundserien och en poäng på sju kvalseriematcher.

– Det kändes som att jag kunde bidra från start egentligen. Jag kunde komma upp på en hög nivå i mitt spel tyckte jag. Det kändes positivt. Jag har bra kvalitet i mig fortfarande, säger han.

Under de fyra senaste säsongerna har Josefsson spelat i Vita Hästen. FOTO: Bildbyrån.

Även om det dröjde länge innan han skrev på för någon klubb började Josefsson inte tvivla på sig själv som hockeyspelare.

– Nej, det gjorde jag aldrig. Samtidigt som jag förstår att när man blir lite äldre står det inte 14 lag på kö. Även om man har en kvalitet i spelet, och skulle kunna bidra i alla lag på ett eller annat sätt. Det är lite enklare när man är yngre, säger han.

– Jag tog det med ro ändå. Jag hade inga större problem med att det tog så lång tid. Sedan är det alltid speciellt när man kommer in sent. Då är det lite nervöst, men jag förberedde mig på ett bra sätt och var redo fysiskt och där kände jag mig trygg, säger Josefsson. 

Har du diskuterat något med Vita Hästen om nästa säsong?

– Nej. Jag har inte haft någon direkt kontakt alls med dem. Vi hade ett positivt möte i slutet av säsongen, men i övrigt är det inte mycket mer, säger Josefsson.

Är allsvenskan ditt förstaval, eller kan du tänka dig Hockeyettan eller spel utomlands?

– Ettan har diskuterats och det gjorde det även förra året. Jag har inte stängt någon dörr, men i första hand är det inte aktuellt. Jag vill spela på en professionell nivå helst, men vi får se vad som händer, säger Josefsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)