AnnonsDen SM-guldvinnande VM-backen är sugen på SHL-spel


13 maj
BRATISLAVA. Den SM-guldvinnande backen Jonas Holös gjorde mål i VM-premiären mot Ryssland.
Den norska lagkaptenen är på jakt efter ett nytt kontrakt där SHL är ett av tänkbara mål.
– De som vill ha mig får höra av sig, hehe. Det är så jag ser på det.

Annons

SHL presenteras av ATG Sport

På måndagskvällen ställs Tre Kronor mot Norge.

Den förre Färjestads- och Växjöbacken Jonas Holös har kommit till VM som klubblös och använder turneringen som ett skyltfönster inför kommande säsong.

– Ja, det är klart det är det. Jag har inget kontrakt för nästa säsong. Jag måste försöka spela en bra turnering. Jag tycker själv jag har en bra säsong bakom mig. Om det går bra här kanske man får något man är nöjd med, säger Holös till HockeyNews.se.

Jonas Holös i Färjestadströjan 2017. Nu är han i VM och letar ny klubb inför kommande säsong. Foto: Bildbyrån.

Han lämnade Färjestad 2017 för spel i Fribourg-Gottéron och den senaste säsongen gjorde han 17 poäng (3 mål, 14 assist) på 49 matcher. Med plus nio i plus/minusstatistiken var han tredje bäst i det schweiziska laget.

Jonas Holös har spelat 293 matcher i SHL och har tillbringat fyra säsonger i Färjestad (där han vann SM-guld 2009) och två år i Växjö Lakers.

Frågan är var han spelar kommande säsong.

– Jag är öppen för allt, egentligen. De som vill ha mig får höra av sig, hehe. Det är så jag ser på det, säger han.

Den 31-årige högerskytten fortsätter:

– Jag vill spela på hög nivå. Och jag vill hålla mig i Sverige, Ryssland, Schweiz, Tyskland. Toppligorna. Jag hoppas jag får något bra därifrån.

Den norske lagkaptenen Jonas Holös har spelat nästan 300 matcher i SHL för Färjestad och Växjö. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

Norge har fått en som väntat tuff start på VM. Men 5-2-förlusten mot Ryssland i premiären var ändå en okej norsk start.

– Hade du sagt 5-2 innan matchen hade jag sagt, det tar vi. Det straffar oss hårt när vi tar utvisningar. Det var två identiska mål där, säger Holös.

– Ser man till ifjol hade vi problem med de bästa lagen. Nu skapar vi offensivt och inte bara chippar ut puckarna. Vi spelar mer. Kan vi bygga på det mot de lite sämre lagen kan vi komma någonstans.

Efter förlusterna mot Ryssland och Tjeckien väntar Tre Kronor på måndagen. Ett kämpigt spelprogram.

– Det är de tre bästa första, ja fyra bästa lagen först eftersom det är Schweiz också. Vi ska försöka få med oss någon poäng på de fyra första för gör vi det kan vi gå till kvartsfinal. Samtidigt vet vi att vägen till nedflyttning är ganska kort. Vi är jämna med Österrike och Italien. Lettland kanske är bättre än oss också, säger Jonas Holös till HockeyNews.se.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons