HockeyNews
PLUS

KHL-intresse för landslagsbacken

(5267) Lukas Bengtsson
Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2019

Lukas Bengtsson har gjort succé den här säsongen och han har fortfarande chans att nå VM.

Frågan är om han blir kvar i Linköping till nästa säsong – då det finns konkret intresse från KHL-klubbar.

– Det är upp till Lukas vad det blir, säger agenten Johan Altberg.

SHL presenteras av ATG Sport

Linköping hade en riktigt tung säsong och missade slutspel efter att ha blivit tolva i SHL. Det fanns dock några ljusglimtar i laget och en av dem var Lukas Bengtsson.

Efter två tung år i Nordamerika som var kantade av skador och sjukdom (POTS syndrom) vände han hem till Sverige och Linköping för att få en nystart – och det fick han. Bengtsson svarade för 24 poäng på 42 matcher och har belönats med en plats i landslaget. Han var med både i Karjala Tournament (november) samt Channel One Cup (december) och i veckan ska han och resten av Tre Kronor möta Finland.

Den 25-årige backen har kontrakt i två säsonger till med Linköping, men kan lämna för KHL och Bengtssons agent Johan Altberg bekräftar att det finns ryska klubbar som är intresserade av att värva Bengtsson till nästa säsong.

– Vi har konkret på honom. Han har bara out för KHL. Sen är det upp till honom. Han spelar med landslaget nu. Vi får ta en vända med honom när han kommer hem från Finland nästa vecka, säger Altberg.

Bengtsson har rätt att bryta kontraktet för spel i KHL fram till den 15 maj, men vilka klubbar, eller hur många, det rör sig om vill Altberg inte kommentera.

– Som sagt, det finns konkret, men vi får se var vi landar. Det finns några spår vi jobbar på, säger Altberg.

Lukas Bengtsson fick stort förtroende i Linköping den gånga säsongen. Frågan är om han blir kvar en säsong till? FOTO: Bildbyrån.

I en intervju med HockeyNews.se i slutet på förra veckan sa Bengtsson så här angående nästa säsong:

– Jag försöker att inte tänka för mycket på nästa säsong. Jag trivs bra i Linköping, hade en bra roll där och jag har kontrakt. Om något skulle dyka upp får man ta det då. Just nu fokuserar jag bara på Tre Kronor, säger Bengtsson.

Innan Bengtsson åkte över till Nordamerika hann han med att vinna både CHL och SHL med Frölunda 2016.

Närmast för Bengtsson och Tre Kronor väntar matcher mot Finland – under torsdag och fredag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS