HockeyNews
PLUS

Strandade förhandlingar – het i Finland

(8047) Sebastian Erixon
Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2019

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Sebastian Erixon blev målskytt i Globen senast när Färjestad tvingade fram en sjunde och avgörande semifinal mot Djurgården.

Men framtiden är oviss för 29-åringen.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se har parterna misslyckats med att komma överens om ett nytt kontrakt sedan årsskiftet och nu försöker flera finländska klubbar värva honom.

SHL presenteras av ATG Sport

Sebastian Erixon lämnade Växjö Lakers som SM-guldmedaljör 2015 och gör just nu sin fjärde säsong i Färjestad.

Han blev målskytt på Globen senast och har varit en av Färjestads bästa backar i slutspelet. 29-åringen har levererat sex poäng (3+3) på 13 matcher inför den sjunde och avgörande semifinalen mot Djurgården i morgon.

Färjestad har avgörandet på hemmaplan och har hämtat upp 1–3 till 3–3 inför den glödheta avslutningen på matchserien.

Det här kan bli det sista vi får se av Sebastian Erixon i Färjestadströjan. Enligt uppgifter till HockeyNews.se har parterna försökt komma överens om ett nytt kontrakt sedan årsskiftet men fortfarande inte lyckats enas om en lösning.

I stället har Erixon dragit åt sig intresse från flera klubbar i den finländska ligan som just nu försöker värva honom mitt i SM-slutspelet.

Timråprodukten har gjort över 10 säsonger i SHL och spenderat hela sin karriär i högsta ligan förutom en säsong i Nordamerika 2011-12.

Just nu ligger fokus på att vinna sitt andra SM-guld i karriären men till hösten kan det bli aktuellt med ytterligare ett äventyr utomlands för Erixon.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)