AnnonsTuff uppgift att värva sonen: "Väldigt svårt"


21 december

KELOWNA. – Skellefteå AIK, säger Nils Lundkvist.

Frågan: Vilken klubb skulle du aldrig spela för?

Ett par dagar sedan tog pappa Niklas över rollen som ny sportchef i just – Skellefteå AIK.

– Han älskar hockey och är värd det här, säger Juniorkronornas Nils Lundkvist till HockeyNews.se.


Annons

Läs fler artiklar om landslagshockey 

Juniorkronorna förbereder sig just nu inför JVM som drar igång på annandagen i Vancouver och Victoria.

Efter tre solklara förluster i Tjeckien i november fick svenskarna bästa tänkbara start på uppladdningen i Kanada. Under natten mot onsdag svensk tid besegrade Juniorkronorna Ryssland med 4–2 och man gjorde dessutom ett extra mål i övertidsperioden som lagen hade kommit överens om att spela oavsett resultatet efter tre perioder.

– Det är självklart kul att vara här. En resa man förmodligen aldrig kommer att glömma och det är riktigt bra driv i gruppen och en sjuk kamp om sista platserna så det är grymt kul, säger Luleåbacken Nils Lundkvist.

Segern mot Ryssland var ett styrkebesked.

– Det var bra ändå med tanke på hur många som spelar hemma i Sverige på stor rink och att snabbt omställa sig till lilla rinken och slå ryssarna med 4–2 och även vinna på övertid är starkt, säger den högerfattade svenskbacken.

Foto: Henrik Sjöberg, HockeyNews.se.

Innan avresan till Kanada fick spelarna i Juniorlandslaget svara på ett antal snabba frågor som ni kommer att få se mer av på HockeyNews.se inom kort.

En av frågorna: Vilken klubb skulle du aldrig spela för?

Nils Lundkvist tvekade inte länge innan han svarade Skellefteå AIK – rivaliteten i norr råder det ingen tvekan om.

Ett par dagar senare blev det klart att pappa Niclas Lundkvist tar över jobbet som ny sportchef i just Skellefteå AIK och med andra ord blir det en svår uppgift att värva sonen.

– Ja, väldigt svårt. Väldigt svårt att spela i en förening där pappa är GM eller sportchef och förhandla kontrakt. Det skulle nog inte gå, säger Nils Lundkvist.

Däremot gläds han med pappas nya jobb.

– Jättekul för honom och en stor dröm för honom och han älskar hockey och han är väldigt värd det och med det han gjort. Jag tror Skellefteå ser kvaliteterna han har och ett grymt brinnande hjärta för hockey. Sen är det nog bra för vår relation också som mer pappa och son och inte prata så mycket hockey, säger Nils.


Annons

Annons

Annons