HockeyNews
PLUS

Rögle intresserade av finsk center: ”Ett namn jag är bekant med”

(4807) Abbott/Ramstedt
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2018

FacebookXWhatsApp

Rögle är på jakt efter nyförvärv. Enligt uppgifter till HockeyNews.se har klubben visat intresse för den finske centern, Teemu Ramstedt. 

– Jag kommenterar inga enskilda spelare, säger Rögles sportchef, Chris Abbott till HockeyNews.se

De senaste veckorna har både Matt Anderson och Christian Thomas fått lämna, nu är klubben på jakt efter ersättare. Främst är det en center Rögles sportchef, Chris Abbott, siktar på att landa. 

– Det har varit planen sen Matt blev skadad och lämnade oss. Jag har ingen stress, jag vill hitta rätt spelare. Killarna som vi har nu gör ett bra jobb, men vi är inte speciellt breda. Jag ska dock inte ta något ifrån de yngre killarna, Kevin (Wennström) och Kalle (Påhlsson), som gjort ett bra jobb för oss.

Vad för typ av center du letar efter?

– Jag söker efter en stabil tvåvägscenter. Det ska vara en spelare som är erfaren och kan spela på den här nivån. Han ska kunna komma in och hjälpa oss från dag ett.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är ett av namnen som diskuterats den tidigare AIK-centern Teemu Ramstedt – som för tillfället är kontraktslös.

– Det är ett namn jag är bekant med, säger Chris Abbott när vi konfronterar honom med uppgifterna.

Skulle han passa in hos er?

– Jag kommenterar ingen enskild spelare som vanligt. 

Är det svårt att hitta rätt spelare just nu?

– Ja, det skulle jag säga. Det är inte så många spelare tillgängliga på marknaden. Men jag är förhoppningsfull om att saker kommer lossna den närmaste tiden. Jag är väldigt aktiv med att söka efter rätt spelare just nu för att landa en eller två spelare. 

Centern Mattias Sjögren har fortfarande inte gjort en enda match sedan han anslöt till klubben, men tränar fortsatt för fullt med laget. 

– Jag tror att vi ska prata om hans eventuella comeback efter uppehållet. Då kommer vi ha en plan över hur det ser ut, men just nu har jag inga nyheter att ge angående det, säger han.

Rögle gick till landslagsuppehåll med fyra raka segrar i bagaget. Sportchefen är nöjd med hur man hämtat sig från den tunga inledningen. 

– Jag är väldigt glad över hur killarna har steppat upp de senaste omgångarna. Vi har spelat med beslutsamhet den senaste tiden. Framförallt vårt special teams har blivit mycket bättre. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med samma spel efter uppehållet, säger han.

Vad är det ni har gjort för att få det att vända?

– Vi har gjort några justeringar. Ledarstaben har ändrat på hur vi använder vissa spelare och fler och fler spelare börjar hitta rätt i sina roller. Överlag tycker jag att det sett väldigt stabilt ut i de senaste matcherna. Vi får ut mer av spelarna nu. Titta på Lucas Elvenes exempelvis, han har gjort det riktigt bra de senaste matcherna. 

Nu väntar två dagars ledigt innan spelarna börjar träna igen. 

– Därefter har de ett kort break igen, innan det drar igång. För min del handlar det om att vara ute och titta på spelare som kan vara intressanta för oss. Jag är faktiskt ute och scoutar just nu, säger han.

När beräknas du ha en spelare på plats?

– Jag kan varken säga det ena eller det andra, men allt du vet vet jag bättre.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)