HockeyNews
PLUS

BREAKING: Elias Lindholm klar för Vancouver Canucks

(31778) elias
bildbyran.se
ANNONS

Publicerad: 1 februari 2024

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Elias Lindholm blev precis klar för Vancouver Canucks, Andrei Kuzmenko från Canucks går till Flames i utbyte.

ANNONS

Elias Lindholm har varit årets stora trade-snackis, och ikväll blev han klar för Vancouver Canucks. Andrei Kuzmenko gick med på att ge upp sin "no trade-klausul" för att det hela skulle kunna gå igenom. 

Calgary får även Hunter Brzustewics, Joni Jurmo, 2024-års förstarundeval samt ett fjärderundaval. 

Lindholm är just nu påväg till Toronto för All-star helgen, denna säsong har han 32 poäng på 49 matcher. Detta är sista året på hans kontrakt på 4.85 miljoner dollar per säsong. Han valdes som nummer fem i 2013-års draft av Carolina Hurricanes, 2018 ingick han i en trade till Calgary Flames tillsammans med Noah Hanifin – i utbyte mot Dougie Hamilton, Adam Fox och Micheal Ferland. 

ANNONS

Lindholm kommer in som en så kallad "rental", det vill säga han spelar ut sitt nuvarande kontrakt för säsongen och kommer att skriva ett nytt inför nästa säsong, återstår att se om det blir med Canucks. 

Reaktionerna från Canucks-håll var mixade, vissa tyckte att Canucks gav upp för mycket, medans andra var exalterade över att traden verkligen visar att Vancouver går för det i år.

ANNONS

I Flames-lägret var många nöjda över vad Calgary fick tillbaka i utbytet, majoriteten var redan irriterade över att Lindholm tackat nej till en kontraktsförlängning inför säsongen och inställda på att han inte skulle vara kvar i organisationen. 

"Alla gav rättvisa bud, men jag tyckte att Canucks blev aggressivare de senaste två dagarna, tillslut kände jag att vi fick det vi hoppats på och lite till, så jag är nöjd", berättade Flames GM Craig Conroy för FlamesTalk. 



LÄS MER:
 Erik Backlund: Canucks kan vinna hela skiten med Elias Lindholm

ANNONS

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln