HockeyNews
PLUS

Efter SVT-debatten: Wikegård till ny attack

(31511) Niklas Wikegård
Bildbyrån

Publicerad: 19 januari 2024

FacebookXWhatsApp

 Niklas Wikegård fortsätter att gå till attack mot höjdarna i svensk hockey.

Denna gång mot SHL:s ordförande Roger Ekström. 

– Han körde lite sköna härskartekniker och var lite lätt sarkastisk, säger Wikegård. 

Wikegård gick i veckan ut och sa att han hellre ser att tre lag åker ur SHL och att tre lag från Allsvenskan går upp varje säsong.

Den kommande DIF-bossen var i debatt med SVT-experten Håkan Loob som inte håller med om förslaget, Loob vill tvärtom ha ett extra kval mellan SHL och Allsvenskan. 

Wikegård fick också svar av Roger Ekström som i en intervju med Hockeynews antydde att det var Wikegårds kommande uppdrag som sportchef i DIF som opåverkade den nuvarande TV4-experten:

– Just det. Och vilket lag är det han representerar nu igen? Och var ligger de nu igen? Hehe, sa Ekström till Hockeynews.

Nu har Wikegård uttalat sig på nytt i ett inlägg på Instagram:. 

– Han körde lite sköna härskartekniker och var lite lätt sarkastisk, det trodde jag inte från den typen av person faktiskt. Men ja, ja. Det säger väl lite om hur stressat det är kan jag tänka mig i denna frågan, och hur mycket man vill och hur mycket det betyder, säger Wikegård.

Under veckan har Wikegård också hunnit med att välkomna att generalsekreteraren Johan Stark slutar ("kan flytta tillbaka till Ockelbo") och utmåla Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson som ett hinder för utvecklingen ("stor bromskloss").

LÄS MER: SHL-svaret på Wikegårds utspel: "Dubbla stolar"

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!