HockeyNews
PLUS

Pudas utspel: "Sämre kommentarer sent på natten"

(31416) Peter Jakobsson
Henrik Sjöberg / Skärmdump X

Publicerad: 14 januari 2024

FacebookXWhatsApp

"Lägg ner det där skitsnacket", skrev Jonathan Pudas på X efter Joel Lundqvist analyserat Lance Boumas tackling i TV4-studion.
Linköpings sportchef Peter Jakobsson:
– De flesta sämre kommentarer kanske kommer sent på natten. Det var kanske ett olycksfall i arbetet för honom också, säger Jakobsson till Hockeynews.

Lance Boumas tackling på Tim Barkemo resulterade i ett matchstraff i går kväll – idag kom beskedet att Bouma stängs av i två matcher.

Joel Lundqvist satt i TV4-studion och höll inte med om bedömningen på isen.

LÄS MER: Pudas utspel mot Lundqvist: "Lägg ner skitsnacket"

Från LHC-lägret så får man hacka i sig läget och man håller inte med om dagens beslut från disciplinnämnden.

– Det är tråkigt att det blir utvisning och det är tråkigt att det bli avstängning för en regelrätt tackling inom sporten ishockey, säger sportchefen Peter Jakobsson till Hockeynews.

Han fortsätter:

– Jag tycker Joel Lundqvist säger det väldigt bra. Han bromsar upp, det är ingen uppåtgående rörelse, han hoppar inte. För mig och många som hört av sig idag är det en regelrätt tackling. Sen vill vi aldrig att folk ska bli skadade men vi behöver bli bättre på att lära våra unga spelare att vara förberedd på att ta emot tacklingar där ute. Jag står för det och tycker att det var en regelrätt tackling av Lance Bouma.

Sent i går valde Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas att ge sin syn på saken via plattformen X – "Lägg ner skitsnacket", var budskapet till Lundqvist och den diskussion som pågick i TV4-studion.

LÄS MER: LHC:s förhoppning – vill att starka duon förlänger

– De flesta sämre kommentarer kanske kommer sent på natten. Det var kanske ett olycksfall i arbetet för honom. Han är en skicklig spelare som har synpunkter där ute och så får det vara. Det ska vara känslor så det är inga konstigheter, säger Jakobsson och tillägger:

– Vi tycker att det är en regelrätt och hård och bra tackling som tyvärr blir utvisning och avstängning vilket vi tycker är helt fel men vi har lagt det bakom oss och det är fokus på ny träning i morgon och match på torsdag. Det är ingen idé att älta massa saker.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)