HockeyNews
PLUS

Målvaktscirkusen – Luleå lånar från Skellefteå

(31140) David Rautio
Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2024

FacebookXWhatsApp

David Rautio är tillbaka – i Luleå.

Skellefteå lånar ut målvakten till rivalen.

Luleåpubliken hyllade Skellefteås reservmålvakt David Rautio i samband med mötet i norr i lördags. Rautio har ett långt förflutet hos norrbottningarna.

Och nu kommer den 38-årige målvakten tillbaka till Luleå. Åtminstone i två veckor. Skellefteå har båda sina målvakter Linus Söderström och Gustaf Lindvall tillbaka i spel samtidigt som David Rautio har en familjesituation som gör att han uttryckt en önskan om att åka till Luleå.

– David har ställt upp för oss och vi sade från början att vi skulle ha en dialog när vi hade två målvakter i spel. Nu börjar vi med två veckor sedan utvärderar vi fortsättningen efter det, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till klubbens hemsida.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Luleås Joel Lassinantti har i sin tur haft bekymmer att komma tillbaka från sjukdom och den senaste tiden har division 1-målvakter backat upp Matteus Ward. Både Piteås Johannes Sundström och Kiruna IF:s Ludvig Christoffersson har varit ombytta för Luleå i SHL.

David Rautio spelade senast i Luleå under 2020/2021. Därefter har han spelat för Linköping, Timrå, Langnau och Skellefteå.

”Välkommen tillbaka David! Nu är det klart att Luleå Hockey lånar in David Rautio till SHL-laget i två veckor”, skriver Luleå på X.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!