HockeyNews
PLUS

FBK:s i målvaktskris – men oklart med Brynäshjälp

(31027) Lagacé Lindbomé
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 december 2023

FacebookXWhatsApp
Färjestad har fått båda sina målvakter Max Lagacé och Carl Lindbom skadade. Borta mot Luleå fick 18-årige Melwin Asp Cassåsen plötsligt kasta sig in i en oväntad SHL-debut.
Frågan är om Färjestads nödlösning finns – i Brynäs.
ANNONS

Serieledande Färjestad har hamnat i en svår målvaktsknipa. I matchen på annandag jul borta mot Oskarshamn blev Max Lagacé skadad efter att ha blivit pååkt av Austin Wagner.

På torsdagen var det istället Carl Lindbom som startade borta mot Luleå, men redan efter 5.29 i den första perioden gjorde sig Lindbom illa när han såg ut att få ena benet under sig vilket gjorde att han fick bryta matchen och linka ut till omklädningsrummet utan att återvända till spel.

Melwin Asp Cassåsen, 18, fick göra SHL-debut och tog 17 av 19 skott i 2–1-förlusten i Coop Norrbotten Arena.

ANNONS

När Färjestad tränade i Karlstad på fredagen var varken Max Lagacé och eller Carl Lindbom tillgängliga på grund av skador, rapporterar Värmlands Folkblad. Istället var det Melwin Asp Cassåsen och Lukas Höglind, 17, som vaktade var sin kasse. Alltså J20-lagets målvaktspar.

Till lördagens hemmamatch mot Oskarshamn skulle Färjestad eventuellt kunna kalla tillbaka Damian Clara, 18, som är utlånad till Brynäs och som har match i Västervik på fredagen.

– Han har kontrakt med oss och är vår backup-målvakt, säger Rickard Wallin till Värmlands Folkblad.

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Färjestad har kommit överens med Brynäs om att Damian Clara ska vara i Gävleklubben hela säsongen.

– Men vårt första alternativ om båda våra målvakter är indisponibla är så klart Damian Clara som har kontrakt med oss och är vår backup-målvakt.

ANNONS

Det är bara det att Damian Clara var krasslig under torsdagen och fanns inte med på Brynäs träning, enligt Gefle Dagblad. Om Damian Clara missar matchen mot Västervik blir det Anders Lindbäck och junioren William Forsberg som utgör Brynäs målvaktspar på fredagen.

LÄS MERStjärnmålvakten skadad när Färjestad föll i Luleå

Frågan är vilket målvaktspar Färjestad har i SHL-mötet med Oskarshamn på lördagen.

ANNONS

Bland utespelarna kan en handfull forwards saknas. Henrik Björklund har precis börjat träna efter en hjärnskakning. Alexander Ljungkrantz har återvänt till Almtuna efter de tre matcherna med Färjestad och Liam Öhgren är på JVM i Göteborg.

Oscar Lawner blev skadad i Luleå då Per Åslund saknades av personliga skäl, enligt VF.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln