HockeyNews
PLUS

AVSLÖJAR: Wikegård klar som ny sportchef i Djurgården

(30754) WIken
Bildbyrån

Publicerad: 19 december 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården har varit på jakt efter K-G Stoppels ersättare i en längre tid.
Nu är det enligt källor nära förestående vem som blir hans ersättare.
Enligt uppgifter till Hockeynews är Niklas Wikegård högaktuell att presenteras som sportchef.
Klockan 09.30 bekräftade Djurgården Hockeynews avslöjande. 
Djurgården har sökt sportchef en längre tid. Flera namn har nämnts, däribland Tony Mårtensson som uppgett för Hockeynews.se att han har tackat nej.

I morse kunde Hockeynews avslöja att förhoppningen varit att kunna presentera Niklas Wikegård.

Enligt uppgift till Hockeynews har NHL-scouten Victor Nybladh också varit aktuell i diskussionerna. Nybladh har ingått i Djurgårdens advisory board tillsammans med Tommy Boustedt, Peter Wallin, Andreas Engqvist och Jacob Josefson.

Victor Nybladh kan även komma att ingå i en konstellation, skriver Expressen.

Det är styrelsen som drivit arbetet i mål och enligt uppgift till Hockeynews.se gjort klart med Wikegård.

Djurgårdens pressmeddelande klockan 09.30:

"Djurgården Hockey är mycket glada över att välkomna Niklas Wikegård tillbaka till föreningen som sportsligt ansvarig. Den tidigare Djurgårdstränaren, som lett herrlaget vid två olika sejourer, tillträder 1:a maj som ytterst ansvarig för hela föreningens sportsliga verksamhet".

– Niklas är en enormt erfaren hockeymänniska med ett brett kontaktnät och en god syn på hockey. I våra samtal har vi talat mycket om värdegrund, attityd och inställning samt hur vi ser på hela DIF Hockeys sportsliga utveckling. Här känner jag att vi delar samma bild och vi kommer att jobba bra tillsammans framöver, kommenterar Djurgården Hockeys VD Matthias Sånemyr till hemsidan.

Hemsidan skriver: "Niklas Wikegård, 60 år, återvänder därmed till Djurgården Hockey. Den tidigare tränaren har de senaste åren figurerat i TV som expert och bisittare, med ett stort fokus på främst svensk hockey. Nu väntar ett uppdrag som sportsligt ansvarig för DIF:s herrlag, damlag, junior- samt ungdomsverksamhet".

– Jag har följt hockey genom alla år som gått sen jag senast var aktiv tränare och säkert funderat 1000 gånger på att ge mig in igen. Nu är både tid och tillfälle helt rätt och det känns väldigt roligt att få göra något tillsammans med alla Djurgårdare, säger Niklas Wikegård.

– Min uppgift blir att använda all den kraft som finns i och runt Djurgår’n, kanalisera den på rätt sätt och hitta en väg framåt för hela föreningen. Det känns otroligt spännande och något som är nytt för mig. Samtidigt har jag en vana både som hockeytränare, från åren i TV-branschen och från att bygga bolag. Jag tror att den samlade erfarenheten kommer att vara till min hjälp, även om jag så klart har största respekt för det här nya uppdraget.






ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)