HockeyNews
PLUS

Dubbeltapp – då tar DIF med sig ny målvakt på turnén

(30635) Carl Lidö Fredrik Mikko
Mattias Ek/Hockeynews

Publicerad: 14 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården har två unga målvakter på landslagsuppdrag.
Så med på resan till Nybro och Västervik finns Carl Lidö, 20, från Tyresö/Hanviken.
– Superkul. Jätteroligt att komma hit och få visa upp sig. Det har varit en bra säsong i Tyresö så kul att få komma hit och köra, säger Lidö till Hockeynews.

Hugo Hävelid har åkt till Juniorkronorna för att göra sig redo för JVM i Göteborg. Samtidigt har Djurgårdens reserv till Viktor Andrén, Teodor Munther, blivit uttagen tillsammans med forwarden Melvin Wersäll till U19-landslaget.

På torsdagsträningen inför Djurgårdens bortaturné till Småland var Tyresö/Hanviken-målvakten Carl Lidö.

Den 20-årige Tyresöspelaren har storspelat i Hockeyettan och har den näst bästa räddningsprocenten på 93,02. Och han har vunnit alla tio matcher som han har startat.

– Det har gått riktigt bra både för laget och för mig. Vinner serien och slår topplagen. Vi bevisar att vi ska vara i toppen och kämpa, säger Lidö till Hockeynews på Hovet.

Carl Lidö kommer att finnas med runt Djurgården under det att Hugo Hävelid är på junior-VM.

– Vi börjar med den här helgen så får vi se, säger Djurgårdens målvaktstränare Fredrik Mikko till Hockeynews.

Kommer Carl Lidö att få spela?

– Får väl se. Man vet aldrig. Ibland har man en plan och ibland spricker ändå planen. Allt kan hända, säger Mikko.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Carl Lidö är registrerad för spel i både Tyresö/Hanviken och Djurgården

– Carl var med oss i somras. Han är sajnad för oss, från ett lag från en lägre division, vilket i stort sett alla lag har, tror jag. Och man får ha en uppifrån också, som vi hade (Jesper) Myrenberg ifjol, säger Fredrik Mikko om LHC-målvakten Myrenberg.

Carl Lidö tränade med Djurgården på Stora Mossen i somras och Mikko har haft koll på den unge keepern sedan förra säsongen.

– Det är kul. Han har anammat lite grann vad vi pratade om i somras och tycker att han har lyft sitt spel. Nu får han komma hit, så får man påminna lite grann när man kommer hit. Hela tiden när man kliver upp ett snäpp måste man starta lite tidigare i allting så man inte hamnar efter och ger bort tid.

Carl Lidö ställdes mot Olle Liss, Marcus Krüger, Linus Klasen och övriga Djurgårdsforwards på Hovets is.

– Det är skillnad. Det är som Mikko säger, att man får förbereda sig på ett lite annat sätt. Komma ut lite snabbare och egentligen möta upp spelet snabbare. Tänka till på lite små detaljer. Men det är absolut inte omöjligt, så det känns bra.

LÄS MERBrodin om Djurgårdens klättring: "Bäst på slutet"

Det är klart nu att Djurgården på nytt lånar in Troja/Ljungby-backen Kalle Bartholdsson som kommer att ansluta till hotellet i Kalmar där Djurgården har sin bas vid bortamatcherna mot Nybro och Västervik.

Djurgården plockar med sig Zach Magwood som extraforward. Och det blir också de sista matcherna för SHL-lånen Arvid Costmar, LHC, och Pontus Johansson, Frölunda. Åtminstone tills vidare.

– I nästa vecka ser det ut som att Arvid och Pontus hoppar in med sina klubbar, säger Djurgårdscoachen Michael Holmqvist till Hockeynews.

Daniel Brodin stod igen över en träning och dras med nån form av skavank.

– ”Brodda” vilar sin grej. Han kommer att spela imorgon. Det är lugnt, säger Holmqvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!