HockeyNews
PLUS

Stjärnans status: "Vi har inte nått hela vägen fram"

(30536) Borgström Petersson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 december 2023

FacebookXWhatsApp

Henrik Borgström blev tvåmålsskytt när powerplay-spelet äntligen klickade för HV71:s del – nu hoppas det medicinska teamet att André Petersson ska vara redo för spel efter uppehållet.
– Vi har gjort lite utredningar och behandlingar som vi hoppas ska ge resultat nu, säger HV-läkaren Jonas Kalman till Jönköpings-Posten.

ANNONS
HV71 kämpar och sliter för att ta sig upp ovanför strecket i botten av tabellen. 

Trepoängaren i kväll inför hemmafansen i Jönköping kunde inte komma lägligare, med ett tio dagar långt uppehåll runt hörnet.

Finländaren Henrik Borgström värvades för att styra lagets offensiv – och i kväll stod han för två av målen i 4–3-segern.

– Vi får en tuff start men vi kommer ut bra i andra perioden. Powerplay-spelet fungerade vilket var skönt för oss. Vi spelade rätt bra i powerplay senast också men fick inte utdelning och det fick vi nu. Det är viktigt, säger Borgström till HVTV.

ANNONS

Efter uppehållet är förhoppningen stor om att få tillbaka André Petersson igen – landslagsmannen som inte spelat sedan förlusten mot Modo 4 november.

– Vi har gjort lite utredningar och behandlingar som vi hoppas ska ge resultat nu. Han har varit väldigt nära, men vi har inte riktigt nått hela vägen fram där än. Men vi hoppas att han spelar här efter uppehållet, säger läkaren Jonas Kalman till Jönköpings-Posten .

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln