HockeyNews
PLUS

Ratades av Brynäs – nu är 21-åringen skyttekung

(30467) Alexander Ljungkrantz split
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 december 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs kunde inte lova honom en större roll.
Då valde Alexander Ljungkrantz att bryta sitt kontrakt och dra vidare till Almtuna.
Nu leder 21-åringen Hockeyallsvenskans skytteliga och sägs vara klar för Färjestad.
– När han spelar så här bra så är det klart att SHL-lag visar intresse och Färjestad är säkert ett av de lagen, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson till Hockeynews.
ANNONS
I fjol blev det elva poäng (6+5) på 52 SHL-framträdanden trots att Alexander Ljungkrantz bara snittade drygt åtta minuters istid per match.

Siffror som lovade mer – men då Brynäs inte kunde lova mer speltid valde parterna att gå skilda vägar trots att 21-åringen hade ett år kvar på kontraktet.

Samma dag som det blev officiellt att Ljungkrantz skulle lämna Brynäs så presenterades han av Almtuna.

– Jag såg en spelare som hade gjort mål i SHL trots begränsat med istid, en genombrottsspelare med ett väldigt bra skott. Så vi såg honom så klart som en topp sex-spelare som skulle få spela mycket powerplay, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson och fortsätter:

ANNONS

– Sen att han har gjort 14 mål, det är ju jättebra och kanske lite över förväntan, men det var det här jag hade hoppats få ut, just att han använder sitt skott som han gör, det är riktigt riktigt bra. Det är jättekul för oss och framför allt för honom att han får visa vad han går för. Jag sa det innan säsongen att han är en sån spelare som vi hoppas tar kliv med förtroende och mer istid och det är precis det jag tycker att han har gjort.

Den här säsongen har Ljungkrantz fått ett stort förtroende i Almtuna. Något han har tackat för genom att leverera 14 mål på 22 matcher.

– Skottet är hans spetskvalitet och han är duktig på att komma till skott också. Han har bra storlek, bra fart och är stark liksom, en modern forward helt enkelt, säger Mårtensson.

ANNONS

En modern forward som Färjestads sportchef Rickard Wallin sägs ha fått upp ögonen för. Enligt Aftonbladet ska klubben redan ha skrivit ett flerårskontrakt med Ljungkrantz som börjar gälla från och med nästa säsong.

– När han spelar så här bra så är det klart att SHL-lag visar intresse och Färjestad är säkert ett av de lagen, säger Mårtensson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln