HockeyNews
PLUS

Mårtensson klar för LHC – så jobbar nya sportcheferna

(30431) Jakobsson Mårtensson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 december 2023

FacebookXWhatsApp
Tony Mårtensson är tillbaka i Linköping där han gjorde sin sista SHL-match som spelare 2018.
Nu blir han och Peter Jakobsson nytt sportchefspar i klubben.
ANNONS

Linköping har letat efter ytterligare en sportchef sedan Niklas Persson bestämde sig för att flytta till AIK i våras.


LHC:s sportchef Peter Jakobsson kommer att få Almtunas sportchef Tony Mårtensson vid sin sida från och med den 1 maj. Något som Expressen var först med att berätta. Almtuna ersätter i sin tur Mårtensson med Nicklas Danielsson som fram till den 30 april kommer att jobba ihop med Mårtensson i Uppsalaklubben. LHC är nöjt med rekryteringen.

– Jättespännande! Vi har självklart haft en dialog under en hyfsat lång tid. Dels för det han har gjort för Linköpings Hockeyclub som spelare tidigare. Ett aktat namn i organisationen och i Linköping bland våra fans och partners. Dels så klart det han framför allt gjort i Almtuna, där han har gjort ett gediget jobb med väldigt små medel, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson.

ANNONS


ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


ANNONS

Som Hockeynews har berättat tackade Tony Mårtensson nej till att bli ny sportchef i Djurgården.


– Otroligt tacksam och glad över att han väljer att komma till oss. Han har säkert haft möjligheter och andra alternativ så det ska bli jättespännande att skoj att få kampera ihop med Tony Mårtensson, säger Jakobsson till Hockeynews.


ANNONS

LÄS MERTungt återbud till Djurgården i jakten på sportchef


Hur kommer fördelningen att vara mellan er arbetsmässigt?

ANNONS

– Han kommer att vara ansvarig för scouting och vara första kontakten med nya spelare. Han kommer att vara närmare tränarna när det gäller spelet. Se till att Linköping Hockeyclub har ett hållbart spel över tid. Han kommer att vara närmare ishockeyn.

Jakobsson om sin roll:


– Jag kommer att ha kvar ekonomi, ledningsgrupp, partners och lite såna saker. Sedan kommer jag så klart inte att släppa hockeyn, men blir ett bollplank och driver frågor tillsammans. Bygga lag till de kommande säsongerna. Vi behöver förstärka. Vara på fler ställen. Se fler hockeymatcher. Som sagt, nyttigt för Linköpings Hockeyclub och jäkligt skoj för mig att få jobba med en väldigt kompetent och härlig kille.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln