HockeyNews
PLUS

LISTAN: Inga gör det med mer värme än Leksands fans

(30230) INNEUTE 26/11
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 november 2023

FacebookXWhatsApp

Det är söndag och Gurra är tillbaka med ännu en Inne- och utelista.
Den här veckan hyllar han Leksands supportrar och Brendan Shinnimins frispel samtidigt som dårarna i Djurgårdens klack får sig en skopa ovett.

ANNONS
INNE:

1 Leksands klack. Visade återigen sin klass i lördags när de uttryckte sina sympatier för HV71:s lagkapten Sanni Hakala i form av en banderoll som uppmanade henne att kämpa efter den otäcka olyckan mot Djurgården. Det finns ingen tvekan i mig när jag utser dem till Sveriges bästa klack. De kanske inte hörs mest, men de hörs hela tiden och de stöttar alltid sitt lag, även när de ligger under med några puckar. Det finns andra klackar i Sverige som kan skapa ett bättre tryck men det finns inga som gör det med större värme än Leksands supportrar.

2 Skellefteå. Kan lägga en riktigt fin vecka till handlingarna. Från ett av Sveriges tråkigaste lag till ett av de roligaste på bara fem dagar, det måste man ändå säga är en scenförändring som heter duga. Nyförvärvet Andreas Johnson fick lämna storsegern mot Oskarshamn och 4–1-vinsten mot Modo utan att ha gjort en enda poäng men jag är inte ett dugg orolig för att han inte ska få till det så småningom. Om ett par veckor gör hans bror Jonathan comeback också. Dessutom så känns det inte helt orimligt att Pär Lindholms overkliga solomål mot Oskarshamn kan vara den injektion 32-åringen behöver för att börja visa upp sig från sin gamla goda sida igen. Skellefteå känns som den hetaste utmanaren till Färjestad just nu.

3 Brendan Shinnimin. Fick ett frispel efter den andra perioden i Leksand. Något som hade placerat honom på mångas Utelista, men jag väljer att se det positiva med hans utbrott. Han gick aldrig över några gränser och han eldade igång publiken i Leksand på ett härligt sätt. Det kan vara befriande att se någon tappa det ibland. Vem fan har inte velat balla ur själv någon gång? Att han sedan gick ut på Twitter och och delade med sig av en ironisk ursäkt för sitt beteende får mig bara att gilla honom ännu mer.

4 Växjö. Bara maler på, år efter år. I min bok är det inget snack om att Henrik Evertsson är Sveriges bästa sportchef. I går hyllades han och Robert Rosén med ett mycket snyggt tifo inför smålandsderbyt mot HV71. Jag lyfter på min hatt.

5 Roger Rönnberg. Han är så gullig när han blir arg. Att det händer att han lämnar intervjuer i vredesmod ser jag enbart som något positivt. Det ska inte vara så tillrättalagt hela tiden. Fortsätt vara den du är, Roger!

6 Färjestad. Vilken lagmaskin. Först hämtade de upp ett 0–3-underläge mot Malmö och vann i förlängningen och sedan åkte de till Leksand och lyckades besegra de formstarka masarna med 4–2. Det känns som att det är Färjestads SM-guld att förlora den här säsongen.

7 Nya Djurgården. Rent taktiskt så är det inga större skillnader sedan Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson tvingades gå och Michael Holmqvist fick ta över huvudansvaret. Men rent mentalt så är det ett annat Djurgården vi fått se de senaste veckorna. Spelare som tar ansvar, spelare som tar det där extra skäret och spelare som är beredda att täcka skott med ansiktet om det skulle behövas. Det är sånt som krävs för att de ska kunna vinna matcher med den här truppen, som i ärlighetens namn, är mer namnstark än skridskostark.

8 Timrå. Har stått för en riktigt fin vecka, i alla fall rent spelmässigt. Det var starkt att lyckas förlora mötet med HV71 med tanke på det monumentala spelövertaget och det var ännu starkare att åka till Göteborg och nolla erkänt hemmastarka Frölunda i Scandinavium.

UTE:

1 Dårarna i Djurgårdens klack. Personligen tycker jag inte att det är hela världen med lite pyroteknik på våra fotbollsarenor men det känns ju rätt så intelligensbefriat att dra igång det i en stängd ishall. Jag lider med publiken som tvingades gå hem och jag lider med Södertälje SK som tvingades genomföra en viktig hemmamatch utan publikstöd efter att några dårar i Djurgårdens klack bestämt sig för att spela Allan med några groggar innanför västen. Gå och slå varandra på käften i någon grusgrop i stället, långt ifrån våra ishallar, tack.

2 Oskarshamn. Inte nog med att de förlorar hela tiden, de gör det dessutom på ett sätt som borde få alla fans att drömma mardrömmar. Motståndarna tillåts visserligen inte att åka slalom genom försvaret på samma sätt som tidigare nu när de har byggt om det men vad hjälper det när deras offensiva stjärnor lyser med sin frånvaro? Jag är inte säker på att det vore ett smart drag att sparka Martin Filander då han är en erkänt duktig tränare som flera andra klubbar är och rycker i, men något måste de hitta på, för om ingenting drastiskt sker snart så har jag svårt att se hur Oskarshamn ska kunna repa mod inför det negativa kvalet som de med all säkerhet kommer att hamna i.

3 HV71. Visst, de lyckas plocka någon seger här och där men när de gör det så gör de det utan att imponera. Den senaste veckan har de rånat Timrå på två poäng och Leksand på tre. Det är väl en styrka i sig men det är inget som skulle få mig att sova bättre om nätterna om jag var en HV-supporter.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln