HockeyNews
PLUS

Ordföranden om domen: "Vi tar i med hårdhandskarna"

(30051) Vita Hästen
Bildbyrån / skärmdump X
ANNONS

Publicerad: 21 november 2023

FacebookXWhatsApp

Vita Hästens Casper Gillberg stängs till och med 31 december 2024.
Det är disciplinnämndens dom efter domartacklingen.
– Vi var tvingade att ta i med hårdhandskarna, säger ordföranden Torbjörn Holm.


ANNONS
”Sammantaget finner en enig nämnd att Casper Gillberg ska ådömas en avstängning, av följande skäl: – Visat total likgiltighet för domarens säkerhet, när han väljer att, med vårdslös kraft att fullfölja en tackling mot en domare trots att han är medveten om att det är en domare han tacklar”, skriver disciplinnämnden i ett uttalande.

Hockeynews har talat med ordföranden Torbjörn Holm:

– Vi hade inte så mycket att gå på vad gäller prejudikat. Vi var snabbt framme vid att han inte skulle spela den här säsongen och sedan fanns det försvårande omständigheter som gjorde att det blev längre, säger ordföranden Torbjörn Holm.

Med försvårande omständigheter menas att Casper Gillberg var avstängd från 24/11 till 5/1 förra säsongen på grund av en tackling.

Torbjörn Holm säger att straffet döms så hårt även på grund av vad nämnden ser som ett uppsåt. Man köper inte att det skulle varit en olyckshändelse.

– Som vi bedömer visar han likgiltighet med domarens säkerhet och fullföljer en tackling på domaren. 

Det var i division 3-derbyt mellan Motala och Vita Hästen som domaren Jesper Ek skadades och tvingades bryta matchen. 

På tv-bilderna syns hur Hästen-spelaren Casper Gillberg tacklar domaren. Hästen, som spelade i allsvenskan så sent som i fjol.

“Ajajajaj, hur gick det för domaren”, utbrister kommentatorn och fortsätter: 

“Ojojoj, han får ju en Hästenspelaren på sig. Det där ser egendomligt ut”. 

“Det ser ut som ett överfall nästan, eller det ska jag inte säga – men det ser ut som han förväxlar spelaren med domaren och tacklar honom. Sällan sett nåt liknande på en hockeyis”.

Domaren Jesper Ek bröt armen.

I går bad backen om ursäkt på Vita Hästens Facebooksida:

”I efterhand har jag sett tv-bilderna och det första jag tänkte på är att det inte ser bra ut. Jag skäms och är ångerfull att ha hamnat i den situationen med Jesper. Jag skulle aldrig vilja ha någon form av kontakt med domaren och absolut inte med uppsåt tackla honom. Det som inträffar är fel, jag hamnar fel och det är bara att acceptera det straff som disciplinnämnden utdömer utifrån tv-bilderna. Jag har under dagen fått Jespers kontaktuppgifter och önskat Jesper ett snabbt tillfrisknande. Jag vill också passa på att be om ursäkt till mina lagkamrater, föreningen, samarbetspartners och supportar för det som inträffat”.

Casper Gillberg har möjlighet att överklaga.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln