HockeyNews
PLUS

Axelsson om Frölunda: ”Blomqvist verkar bra”

(30085) Anton Blomqvist + Anton Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2023

FacebookXWhatsApp

Frölunda uppges vara på jakt efter en ny huvudtränare efter Roger Rönnberg. Hockeynews expert Anton Axelsson förstår det: 
– Allting har ju ett slut. Skulle jag vara Frölunda, eller Roger för den delen, så skulle jag nog känna att det är läge. Antingen när kontraktet går ut – eller redan efter den här säsongen.

Nyheten som avslöjades av Aftonbladet  i dag kommer inte som någon skräll för Anton Axelsson. 

– Jag tror det skulle göra Roger gott att få byta miljö och få testa sina vingar lite. När man är i en klubb för länge så är det lätt att man bildar sig ”en egen sanning” i allt man gör. 

Axelsson välkomnar en framtida förändring även för Frölunda: 

– Jag tycker Frölunda har kört fast lite i samma spår de senaste åren och man hör Roger säga egentligen samma sak i november varje år. 

Hockeynews expert förstår att Skellefteås Robban Ohlsson är ett namn som nämns av Aftonbladet. 

– Jag skulle gärna se honom i Frölunda. Ihop med Pierre Johnsson i sådana fall. Dom vet också hur det är att jobba i Frölunda sedan tidigare. 

Robert Ohlsson var guldtränare tillsammans med Roger Rönnberg 2016. Pierre Johnsson har sex år i juniororganisationen i Frölunda. 

Ytterligare ett namn som lär komma att nämnas i spekulationerna är Johan Lundskog, som vann guld med Roger Rönnberg 2019 och senast har varit i Schweiz och nu i Tyskland.

– Kan också föreningen och är en rak kommunikatör och samtidigt en trevlig person, säger Anton Axelsson.

Även Oskarshamns Martin Filander, som nämns i Aftonbladet, låter som ett rimligt namn, anser Hockeynews expert – som också lyfter fram ett eget förslag: 

– Skulle man vilja gå på något ungt och fräscht så skulle jag faktiskt kunna se Anton Blomqvist (AIK) han verkar vara väldigt bra. Sunda värderingar kring hur hockey skall spelas och gjort hela resan själv.



LÄS MERUppgifter – Frölunda på jakt efter en ny huvudtränare

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!