ANNONS

Efter ett tidigt Minnesotamål var William Nylander så nära att förlänga sin makalösa poängsvit i Torontos första power play, när han tog in pucken i zon och serverade John Tavares som sköt ribba, ned – men på fel sida mållinjen för de många Torontofansen på läktaren som domineras av blått och vitt.

Men de behövde inte vänta längre än till nästa power play.

I 17:e matchen i rad noterade supersvensken poäng. 26 totalt nu. 11+15.

Auston Matthews var inte oväntat den som satte 1-1, framspelad av nummer 88, när det återstod sex och en halv minut av den första perioden. Och jublet var som allra störst när assistläggaren noterades av speakern.

Toronto greppade matchen och gick ifrån till 3-1 i början av den tredje perioden, en snabb reducering knappade ned ledningen till 3-2 och kvittering till 3-3 stoppade (tillfälligt) Maple Leafs väg mot två segrar i Sverige. Ett mål och ett assist för Mats Zuccarello som därmed för säsongen kom upp i 5+14.

I förlängningen återstod sedan 1.51 när William Nylander gjorde det han gör denna säsong. Tog tag i pucken i egen zon, över röda, in i Minnesotas zon, och avgjorde!

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.