HockeyNews
PLUS

Ur frysboxen: Elvenes talar ut om ryktena – och succén

(29989) Lucas Elvenes Tommy Samuelsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 november 2023

FacebookXWhatsApp

Lucas Elvenes gör succé i Leksand. Nu berättar 24-åringen om den svåra tiden i HV71, Tommy Samuelssons frysbox och ryktena som spreds. 
– Jag har fått höra mycket att jag har varit lite dåligt tränad. Det har inte varit något alls med det att göra, säger han till Falu-Kuriren.

ANNONS

 Det har redan blivit 10 poäng (4 mål och 6 assist) för forwarden när Leksand rusat uppåt i tabellen. Elvenes har under säsongen gått från andrakedjan till att bilda första tillsammans med Peter Cehlarik och Marek Hrivik. 

– Jag har spelat med Cehlárik typ varje match i år. Det är underbart att spela med honom. Han vet exakt var han ska vara. Jag känner mig trygg och litar på honom. Jag får tillbaka pucken om jag kallar på den. Han är helt rätt lekkamrat för mig. 

Värre var det när han efter flera AHL-säsonger, återvände till Sverige – och hamnade i Tommy Samuelssons frysbox i HV71. 

– Jag har fått höra mycket att jag har varit lite dåligt tränad. Det har inte varit något alls med det att göra. Det har mer varit att... Har en tränare bestämt sig. Vissa har bestämt sig sedan innan. Jag gillar Tommy jättemycket som person. Han var en jätteduktig tränare. För mig funkade det inte riktigt, jag kände det tidigt. Jag kände mig inte trygg, att jag inte kom någonstans och då vill jag gärna testa något annat, säger Lucas Elvenes till FK, och menar att han dömts hårt till följd av sitt lite annorlunda rörelseschema. 

– Det kanske ser ut som att jag är dåligt tränad för att jag har en speciell åkstil. Att jag är lite rakryggad, raka ben och sånt. Då kan det se ut att jag är en dåligt tränad spelare. Det har aldrig varit så. 

Tommy Samuelsson har med Nybro denna säsong överraskat många positivt och är femma i Hockeyallsvenskan samtidigt som Leksand har fyra raka segrar i SHL med Lucas Elvenes.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews



Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln