HockeyNews
PLUS

Snart fri Timråback jagas – här vill han spela

(29641) Olli Juolevi
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Olli Juolevi har ett korttidskontrakt med Timrå och nu ryktas andra SHL-klubbar visa intresse för den rörlige backen.
Den 25-årige finländaren vet var han vill spela – hela den här säsongen.
ANNONS

När Timrå fick skadebekymmer på backsidan valde sportchefen Kimmo Kapanen att plocka in den NHL-meriterade backen Olli Juolevi. På sju SHL-matcher har den spelskicklige och skridskostarke backen gjort ett mål och legat över 21 minuters istid per match i frånvaron av Elmeri Eronen och Tim 

Erixon.

Juolevi bröt upp från Nordamerika där han varit sedan 2018 och spelat för NHL-klubbarna Vancouver, Florida och Detroit. Förra säsongen spelade han för San Diego i AHL.

ANNONS

– Den största anledningen var att jag vill se till att spela och få många matcher under bältet, för antalet matcher har varit litet och långt emellan de senaste åren. Timrå passade mig bra, säger Juolevi till Ilta Sanomat om sitt klubbval i SHL.

LÄS MERLuleå redo att skriva nytt kontrakt med backstjärnan

Olli Juolevi hade några erbjudanden på bordet när Timrå kom in i bilden. Han skrev på för Timrå och kontraktet gäller till landslagsuppehållet som kommer efter den här veckan.

ANNONS

– Timrå har gett mig en bra känsla. Jag skulle vilja stanna längre här, men vi får se vad som händer. Spelarbudgetarna är tajta på många olika håll nuförtiden. Utifrån mina diskussioner med coacherna så vill de också att jag fortsätter här, säger Juolevi.

Han trivs med SHL-hockeyn. Enligt Aftonbladet finns det intresse för Olli Juolevi från andra SHL-klubbar och både HV71 och Leksand nämns.

Juolevi är tydlig med vad han vill.

ANNONS

– Jag hoppas att jag kan fortsätta i Timrå resten av säsongen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln