HockeyNews
PLUS

Skadade HV71-backens kamp för att återvända till spel

(28920) Oliwer Kaski
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 15 september 2023

FacebookXWhatsApp

VM-guldbacken Oliwer Kaski kämpar för att ta sig tillbaka.

HV71-backen missade SHL-premiären mot Linköping.

Det blev inget spel för högerskytten Oliwer Kaski när HV71 tog emot LHC på torsdagen. Den 28-årige finländske världsmästaren är fortsatt skadad.

– Jag ramlade lite illa under en träning. Det är allt, säger han till HockeyNews.se.

Han tränar extra med teknikcoachen Kris Beech och drillas hårt för att kunna spela så fort som möjligt. HV71:s bortamatch mot Modo är flyttad till den 26 september så för Jönköpingslaget är det en matchfri vecka fram till nästa torsdag då Färjestad kommer på besök till Husqvarna Garden.

Då är tanken att Oliwer Kaski ska vara med i laget.

– Ja det ger en veckas vila och det är bara en match så det är bra. Men också kom (premiären) lite för tidigt för skadan så jag hoppas att jag är hundra procent nästa vecka, säger Kaski.


LÄS MERMest istid för Strålman – men kan petas från powerplay


Han kom till HV71 från Lugano den 13 februari och var en klar förstärkning på backsidan. Kaski är skicklig både offensivt och defensivt och är ett hot i powerplay. Han stod för fyra mål och sex assist på sina 20 SHL-matcher. Det var tufft för Kaski att inte kunna spela mot Linköping.

– Att inte vara med på hemmapremiären när det är en stor derbymatch… men jag hoppas kunna hoppa in i laget nästa vecka.

Oliwer Kaski var med och vann VM-guld med Finland 2019 och den här säsongen har han sex landsmän i HV71.

– Jag kände alla lite grann. Självklart är det trevligt utanför isen för flickvänner och fruar att ha någonting som binder dem samman, men utöver det spelar det ingen roll från vilket land du kommer. Vi hade en bra grupp förra säsongen, säger Kaski som pratar flytande svenska.

– Det är lite lättare för mig som pratar svenska så jag känner att jag är inblandad i allting och försöker lära de nya killarna svenska.

Efter ett drygt halvår i Jönköping känner han sig som hemma.

– Det är mycket bra faktiskt. Vi har en bra lägenhet, det är en fin stad. Det finns allt man behöver. Det är likadant där jag kommer ifrån i Finland, Pori, Björneborg. Det är 80 000 människor, lite mindre än Jönköping, men vi trivs väldigt bra här, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!