HockeyNews
PLUS

VM-centern Oscar Lindberg är tillbaka i Skellefteå – på långt kontrakt

(28584) Oscar Lindberg
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 31 juli 2023

FacebookXWhatsApp
Oscar Lindberg och Bern bryter upp och går skilda vägar ett år i förtid.
Nu återvänder den dubble världsmästaren till SHL.

Skellefteå har skrivit ett fyraårskontrakt med hemvändande VM-centern Oscar Lindberg. Den 31-årige västerbottningen har varit ryktenas man i flera månader i hemstaden och nu är det officiellt att han åter ska spela med moderklubben.

– Det är väldigt skönt att ha detta klart. Vi har hållit på fram och tillbaka hela sommaren så att ha allt klart innan allt drar igång känns jättebra. Att komma hem har varit på tapeten i något år. Jag och familjen har känt mer och mer att vi vill bo full tid i Skellefteå så det känns jätteskönt att komma hem, säger Lindberg till klubbens hemsida.

Enligt Oscar Lindbergs schweiziska klubb Bern fick man nyligen en förfrågan från Lindberg om att få bryta kontraktet av personliga skäl. Det har klubben gått med på vilket det berättas om på Berns hemsida.

Oscar Lindberg lämnade Skellefteå efter SM-guldet och VM-guldet våren 2013 och har de senaste tio åren spelat i NHL, KHL och nu närmast i Schweiz. Lindberg blir ett välkommet tillskott på centersidan.

– Oscars hemkomst är vi många som väntat på. Därför känns det jättekul att få göra klart med honom. Han har en hög skicklighetsnivå och kan bidra båda vägarna. Med honom får vi en viktig pusselbit i jakten på SM-guld under de kommande åren, säger general managern Erik Forssell till klubbens hemsida.

LÄS MERUppgifter: Förre Leksandsbacken börjar träna med SHL-konkurrenten

För närvarande är lagkaptenen Oscar Möller sjukskriven på grund av utmattningssyndrom och det är oklart när forwarden är tillbaka i träning och spel. Veteranen Joakim Lindström, 39, har heller inte bestämt sig om sin framtid.

Men för Oscar Lindberg blir det en efterlängtad comeback i Skellefteå, som var i SM-final i våras.

– Det kommer att bli magiskt, jag har saknat det otroligt mycket. Jag var på en slutspelsmatch förra säsongen och det är ett fantastiskt tryck i arenan. Jag har saknat det här familjära också, att man känner folk runtom och att det känns mer personligt. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Skellefteå Kraft Arena framför er igen, säger Lindberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!