HockeyNews
PLUS

Modo stärker upp defensiven – värvar VM-back: "Stor och stark"

(28265) Kristians Rubins
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 6 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Mellan 2014 och 2016 gjorde Kristians Rubins 14 allsvenska matcher.
Nu återvänder den lettiske backen till Sverige.
Det för spel i SHL med Modo.

I maj var Kristians Rubins en del av det lettiska VM-laget, där han på fyra matcher noterades för två mål, där båda målen kom i bronsmatchen mot USA där han först kvitterade till 3–3 innan han i förlängningen sköt den historiska VM-medaljen till sitt land. Till mästerskapet kom han från en säsong i AHL där han spelat för både Calgary och Ottawas farmarlag.

Och nu står det alltså klart att han lämnar det Kanada han flyttade till 2016 efter tre säsonger i Västerås organisation, med 14 allsvenska matcher som bästa notering.

För under kommande säsong kommer den 25-årige backen representera Modo Hockey i SHL.

– Han är stor och stark, med bra räckvidd och svår att komma runt. Han är stark i det fysiska spelet och också relativt snabb på skridskorna med tanke på sin storlek. Han är mobil där ute på isen. Han har visat att han kan bidra offensivt, som i VM, men klart är att hans främsta egenskaper ligger i försvarsarbetet. Han spelar väldigt uppoffrande, är bra på att täcka skott och är en pjäs som är nyttig i inte minst spelet i numerärt underläge, säger Modos sportchef Henrik Gradin i ett pressmeddelande.

Rubins, som mäter 195 centimeter och väger in på 103 kilo, gjorde under sina år i Nordamerika tre matcher i NHL, 187 i AHL, 56 i ECHL samt 109 i juniorligan WHL.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!