HockeyNews
PLUS

Carl Lindbom skriver NHL-kontrakt – lämnar Djurgården

(28231) Carl Lindbom
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 2 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsmålvakten Carl Lindbom var en av Hockeyallsvenskans främsta spelare den gångna säsongen.
Nu står det klart att han har skrivit på för Vegas Golden Knights och lämnar Djurgården.
– Jag och hela föreningen vill önska honom ett stort lycka till med den fortsatta karriären, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Carl Lindbom växte ut till den givne ettan mellan stolparna i Djurgården den gångna säsongen och var en av lagets absolut viktigaste spelare fram tills det att han i slutspelsserien mot Björklöven skadade sig och sedan fick följa resten av slutspelet från sidan om. Under vintern var han även förstavalet för Juniorkronorna i JVM och när Hockeyallsvenskan delade ut sina årliga priser fick Lindbom ta emot priser efter att ha utsetts till årets målvakt, årets junior och även årets nykomling.

Vad som händer med det 20-åriga framtidslöftet nästa säsong har däremot varit osäkert efter att Djurgården missat uppflyttning. Under säsongens gång kopplades han ihop med en flytt till Färjestad, dit lagkamraten Liam Öhgren gått, men än så länge har Lindbom inte presenterats av någon ny klubb.

Något som däremot är klart är att Vegas säkrat upp målvakten de draftade i sjunde rundan i draften 2021. Sent på torsdagskvällen meddelade de nämligen att Lindbom skrivit på sitt första NHL-kontrakt, som sträcker sig över tre år.

Efter att kontraktet skrivits på meddelade också Djurgården att Lindbom lämnar för spel i en annan liga.

– "Calle" har gjort en väldigt fin utvecklingsresa här i Djurgården. Först både som ungdomsspelare och junior och nu det senaste året med herrlaget, där han spelade till sig en startplats. Jag och hela föreningen vill önska honom ett stort lycka till med den fortsatta karriären, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!