Djurgården ändrar upplägg för sommarträningen: "Fått behålla stommen"

5 juni 2023
STOCKHOLM. Djurgården förändrar sin försäsongsträning.
Klubben går tillbaka till ett tidigare upplägg.


När Djurgården ramlade ur SHL och ner i Hockeyallsvenskan blev det en väldigt stor spelaromsättning. För att alla nya spelare skulle lära känna varandra och skapa en lagsammanhållning snabbt och smidigt höll man ihop laget och tränade en stor del av tiden tillsammans.

Men den här säsongen har det inte varit lika stor förändring på spelarsidan och då gör man om upplägget för färsäsongen.

– Förra året körde vi gemensamt för då var det en helt ny grupp med väldigt många nya. Nu har vi fått behålla stommen, vilket känns väldigt bra. Därför är det mer individuella upplägg när vi testar av dem med jämna mellanrum, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Lagkaptenen Marcus Krüger har skador att läka efter det allsvenska slutspelet.

LÄS MERKlart: Djurgården har fått ett glatt besked – nu hoppas man på nästa

– Det är inte så lång försäsong i år med tanke på att vi spelade så pass länge. Vi har ett gäng med de yngre spelarna som behöver skolning och som kör gemensamt. Vi är på is två dagar i veckan i Stora Mossen. Vi kör till veckan efter midsommar och sedan går vi på lite ledighet. Och sedan sätter vi igång den sista juli tror jag det är, säger K-G Stoppel.

De assisterande coacherna Michael Holmqvist och Marcus Ragnarsson finns med och håller i isträningarna i Bromma.